Hlavní obsah

Fantastický Haraslín zařídil postup Slováků na EURO. Snový večer, culil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když je na balonu Lukáš Haraslín, obrany obvykle vyhlašují stav nejvyšší pohotovosti. A ty, které tak neučiní, za to tvrdě zaplatí. Což křídelník pražské Sparty potvrdil i v reprezentačním dresu, dvěma brankami a asistencí pomohl Slovensku v důležité výhře 4:2 nad Islandem, která našim východním sousedům zaručila přímý postup na nadcházející mistrovství Evropy. „Byl to snový večer,“ usmíval se 27letý fotbalista.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Haraslín se raduje z branky

Článek

Haraslín dal nejprve soupeřům ze severu ochutnat svoji kopací techniku, když po půl hodině hry posadil rohový kop přesně na hlavu Juraje Kucky. Zkušený záložník se nemýlil a vyrovnal na 1:1. V úvodu druhé půle pak Haraslín rozjel opravdové galapředstavení. Do deseti minut po pauze stihl dvakrát skórovat dle stejné šablony. Pokaždé převzal míč na levém křídle a po krátkém navedení zamířil přesně k zadní tyči. Po dvojici jeho tref Slovensko vedlo již 4:1, o opora Sparty tak de facto sama rozhodla o postupu své vlasti na evropský šampionát.

„Jsem velmi šťastný, že jsem k postupu přispěl dvěma góly. Na trénincích si přesně takové situace zkoušíme,“ sdělil nadšený Haraslín slovenským médiím. „Navíc se to vše povedlo před domácím publikem. Je skvělé, že jsme dokázali diváky přitáhnout zpět na stadion,“ ocenil poté návštěvu na Tehelném Poli, kam dorazilo 21 548 diváků.

Slováci si tak jistotu postupu na mistrovství Evropy zajistili dříve než Češi. Experiment s italským koučem Francescem Calzonou, který zpočátku například v Lize národů ideální výsledky nepřinášel, se tedy zdá být poměrně úspěšným. „Trenérovi patří obrovský dík. Odvedl skvělou práci, mužstvo má tvář a identitu. Je v něm správná chemie, ať už taktická, nebo kolektivní,“ chválil práci šéfa lavičky týmový manažer a někdejší skvělý středopolař Marek Hamšík.

Podělit se o radost se nezdráhal ani Ján Kováčik, prezident Slovenského fotbalového svazu. „Tyhle chvíle se dají těžko popsat. Jde o obrovský úspěch a skvělou reprezentaci naší malé země,“ jásal. „Jsme jediný tým z pátého koše, který se probojoval na šampionát,“ připomněl pak, že při losování nemělo Slovensko vůbec lehkou pozici. Dokázalo si s ní ale poradit na jedničku a potřetí v řadě se podívá na mistrovství Evropy.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen