Hlavní obsah

Feyernoord šokoval Lazio a vykročil za postupem. Lingr nastoupil na pár minut v závěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlético Madrid, Lazio Řím, Celtic Glasgow. Všechny tyto mančafty koukají v tabulce skupiny E Ligy mistrů na záda Feyenoordu Rotterdam. Nizozemský celek doma porazil Lazio Řím 3:1 a v prvních třech duelech tak získal velmi slušných šest bodů. Při vítězství nad věhlasným italským mužstvem nechyběl v základní sestavě Feyenoordu bývalý sparťan Dávid Hancko, český reprezentant Ondřej Lingr se na plac podíval až z lavičky v 89. minutě.

Foto: Patrick Post, ČTK/AP

Hráči Feyenoordu se radují po výhře nad Laziem.

Článek

Trenér Arne Slot totiž 25letého ofenzivního univerzála jednoduše neměl důvod poslat na trávník dříve. Jeho svěřenci před zraky vlastních fanoušků zaslouženě zvítězili, útočná linie jim fungovala na jedničku. Nade všemi čněl pak výkon Mexičana Stantiaga Giméneze, jemuž se podařilo skórovat hned dvakrát.

„Někteří pochybovali, jestli dokáže být produktivní i na top úrovni. On jasně ukázal, že ano,“ chválil forvarda Slot. A to ještě Giménezovi, který se v probíhající sezoně za jedenáct soutěžních duelů trefil již patnáctkrát, jednu trefu sebral videorozhodčí pro ofsajd…

Chvalozpěvy ale kouč Feyenoordu po důležité výhře nešetřil ani na adresu ostatních hráčů. „Přesně takový tým chci na hřišti vždy vidět. Byli jsme skvělí a navíc také trpěliví ve výstavbě útoku. Hodně mě těší, s jakou disciplínou jsme k zápasu přistoupili. Ještě když šlo o tak kvalitního soupeře, jakým je Lazio,“ pokračoval 45letý Nizozemec.

Pokud vše půjde i nadále jako po drátkách, Feyenoord má nakročeno k vůbec prvnímu postupu ze skupinové fáze milionářské soutěže od sezony 1999/2000. Jistého ale zatím není nic. Druhé Atlético Madrid na nizozemský tým ztrácí pouhý bod, třetí Lazio pak dva. Poslední Celtic zatím okupuje poslední místo skupiny E a nedá se předpokládat, že by do bojů o osmifinále Ligy mistrů nějak výrazněji promluvil.

V táboře Římanů panovala o poznání ponuřejší nálada. „Přišlo mi, jako bychom se báli hrát, skoro jako kdyby nás vyděsila soupeřova agresivita a presink,“ smutnil po porážce trenér Lazia Maurizio Sarri. „Máme na čem pracovat. Pokud ale nezměníme přístup, tak to budeme mít ohromně složité,“ uzavřel naštvaně.