Hlavní obsah

Slavia skolila slavný AS Řím, Plzeň urvala postup! Sparta padla na Rangers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie překvapili italského giganta, v rámci čtvrtého kola skupinové fáze Evropské ligy porazili v Edenu AS Řím 2:0, a výrazně se tak přiblížili postupu do jarního play off. Viktoria Plzeň vybojovala vítězství 1:0 nad Dinamem Záhřeb a v Konferenčí lize si zajistila postup do osmifinále. Jako jediný z pohárových zástupců nebodovala pražská Sparta, ta padla na půdě skotského vicemistra Rangers 1:2.

Úsměvné hodnocení zápasu od Lukáše Masopusta. Je to krásný, ale už bych se potřeboval najíst.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slavia vstoupila do utkání s AS Řím aktivně, měla více ze hry, ale do šancí se dostávala složitě. V první velké brankové příležitosti se ocitnul Mojmír Chytil, po přihrávce Christose Zafeirise ale pálil z malého vápna vysoko nad. Sešívaní svůj tlak ve druhém poločase ještě stupňovali, odměnou jim byla branka na 1:0, kterou v 50. minutě po skrumáži před brankou hostů vstřelil útočník Václav Jurečka.

Dokonalý slávistický výkon potvrdil o 24 minut později Lukáš Masopust, který napřáhl k ráně z dálky a přízemním projektilem k pravé tyči nedal brankáři AS Řím žádnou šanci. Domácí zůstali do konce zápasu koncentrovaní v defenzivě a můžou oslavovat cenný skalp italského velkoklubu, tři body zároveň znamenají výrazné přiblížení postupových nadějí.

Plzeň začala duel s Dinamem Záhřeb výborně, od úvodního hvizdu si vytvářela brankové příležitosti, v jejich proměňování si ale nevedla dobře. Ve 35. minutě byla Viktorii nabídnuta penalta, tu bezpečně střelou k levé tyči proměnil Tomáš Chorý. Západočeši si pohlídali těsné vedení až do závěrečného hvizdu, Chorvaté sice vstřelili v 94. minutě vyrovnávací branku, tu však hlavní rozhodčí na popud VAR odvolal. Plzeň si díky výhře zajistila první místo ve skupině a má tak jisté osmifinále Konferenční ligy.

Užil si to! Že nastoupím, jsem se dozvěděl večer před zápasem a překvapilo mě to, přiznává Jan Bořil.Video: Sport.cz

Sparta začala na Rangers tragicky, už ve 12. minutě prohrávala, po obrovské chybě Gomeze v rozehrávce se prosadil domácí útočník Danilo. Jako by toho nebylo málo, o osm minut později po další chybě hostí navýšil vedení Skotů Cantwell. Do druhého poločasu vstoupila Sparta o dost lépe, zvýšila aktivitu a tlačila se do šancí. Jednu takovou proměnil střídající Lukáš Haraslín, který dal v 77. minutě letenským naději. I přes několik šancí na obou stranách se už skóre zápasu nezměnilo a Sparta se ze Skotska vrací bez bodu.

Evropská liga:
SK Slavia Praha - AS Řím 2:0
Střelci: 50. Jurečka, 74. Masopust
Glasgow Rangers - AC Sparta Praha 2:1
Střelci: 12. Danilo, 2O. Cantwell - 77. Haraslín
Evropská konferenční liga:
Viktoria Plzeň - Dinamo Záhřeb 1:0
Střelec: 35. Chorý z pen.

Reklama

  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.