Hlavní obsah

Fotbalisté Kataru porazili na mistrovství Asie i Jordánsko a obhájili titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Kataru porazili ve finále mistrovství Asie překvapení turnaje Jordánsko 3:1 a obhájili titul. Všechny tři góly domácích vstřelil z penalt útočník Akram Afíf, který se stal s osmi brankami nejlepším kanonýrem šampionátu.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Fotbalisté Kataru obhájili titul mistrů Asie

Článek

Favorizovaní Katařané se před více než 80 tisíci diváky na stadionu v Lusailu, který hostil i předloňské finále mistrovství světa, ujali vedení po 20 minutách. Jordánci, kteří se do finále probojovali poprvé, pak měli několik šancí na vyrovnání, uspěl až po změně stran Jazán Najmát. Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, protože čínský rozhodčí po konzultaci s videem odpískal další dvě penalty pro domácí a Afíf se vždy trefil přesně k tyči.

Katar vyhrál na turnaji všech sedm zápasů a připsal si druhý triumf po premiérovém vítězství před pěti lety. K titulu ho dovedl Španěl Tintín Márquez, jenž necelý měsíc před šampionátem nahradil na lavičce Portugalce Carlose Queiroze.

Nejúspěšnějším týmem v historii turnaje zůstalo se čtyřmi prvenstvími Japonsko, které tentokrát vypadlo už ve čtvrtfinále.

Finále mistrovství Asie ve fotbale v Lusailu (Katar):
Katar–Jordánsko 3:1 (1:0)
Branky: 22., 73. a 90.+5 všechny z pen. Afíf – 67. Najmát

Reklama