Hlavní obsah

Rekordní návštěva v Edenu. Slávistky rozstřílely Spartu a míří za titulem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velký den má za sebou ženský ligový fotbal. Na derby do Edenu dorazilo rekordních 6 216 diváků. „Skvělý zážitek pro nás pro všechny,“ libuje si trenér Slavie Karel Piták. Navíc má co slavit. Jeho svěřenkyně vyhrály vysoko 4:1 a v čele ligy mají už desetibodový náskok.

Sestřih ženského derby Slavia–SpartaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Počet diváků je pro holky jistě velká odměna. Jsou to totiž právě ony, které se svými dlouhodobými výkony zasloužily o to, že je lidé je chodí podporovat v hojném počtu nejen do Měcholup, ale také na velké zápasy do Edenu,“ říká pro Sport.cz ředitel strategické komunikace sešívaných Jakub Splavec.

Věří, že rekordu pomohla předzápasová kampaň s názvem „Let Us Cook“ i bohatý doprovodný program. „Bylo to skvělé. Jsme strašně rádi, že fanoušci přišli. Druhou půli jsme útočili na Tribunu Sever, hnala nás dopředu,“ usmívá se Piták.

Právě druhá půle rozhodla. Domácí hráčky vedly po úvodních 45 minutách díky trefě Denisy Veselé. Po pauze zvýšily Tereza Szewieczková a Martina Šurnovská, za Spartu korigovala na 1:3 Petra Bertholdová. Definitivní podobu výsledku dala v 85. minutě opět Szewieczková.

„Bavili jsme se před zápasem, že přesně tohle bychom si přáli. Zasloužené vítězství, všichni jsme si zápas užili,“ těší Pitáka.

Slavia tak vede čtyři kola před koncem ligu o 10 bodů a titul může slavit příští víkend na Slovácku. Se stejným soupeřem se pak ve středu 8. května utká ve finále domácího poháru.

A zatímco Slavia zůstává v sezoně neporažena, ve Spartě vědí, že aktuální ročník pravděpodobně zakončí bez trofeje. „Každá facka nás posouvá, ale soustředíme se na další zápas,“ komentuje brankářka Zuzana Kožuriková.

Ať už soutěž dopadne jakkoliv, jisté je, že z fanouškovského pohledu se sobotní derby v Edenu povedlo. „Patří dík holkám, že si vzaly kampaň za svoji a udělaly maximum pro co nejlepší výkon na hřišti i mimo něj. Kromě jednoznačného výsledku a rekordního počtu diváků nás dnes těší i to, že jsme společně i s fanoušky, Nadačním fondem Slavie a dalšími partnery přispěli 115 tisíci pro nemocného Jáchyma,“ dodává Splavec.

Předchozí ligový rekord drželo derby z loňského března, kdy na Letnou dorazilo 5 734 diváků. Maximem ženského klubového fotbalu na českém území zůstala návštěva 6 882 lidí na zápase Ligy mistryň mezi Slavií a Bayernem Mnichov v roce 2019. Rekord na reprezentačním utkání žen stanovilo loni v říjnu 7 488 fanoušků na přípravném duelu proti Bosně a Hercegovině v Hradci Králové.

Fotbalová liga žen – 2. kola nadstavby, skupina o titul
Liberec–Slovácko 1:1 (0:0)
Slavia–Sparta 4:1 (1:0)
Tabulka:
1.Slavia16151084:846
2.Sparta16113272:1636
3.Slovácko1675435:1926
4.Liberec1664625:2222

Reklama

  2 : 2 Leverkusen - AS Řím 2 : 2 dohráno
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.