Hlavní obsah

Frťalovy Teplice dále umlčují kritiky. Klíč k úspěchu? Důvěra a komunikace, nastínil kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v březnu letošního roku přebíral vedení Teplic po Jiřím Jarošíkovi, reakce nejen fanoušků rozhodně nebyly z nejpozitivnějších. Všichni pochybovači ale trenérovi Zdenku Frťalovi dluží pořádnou omluvu. Slovenský kouč nejprve nasměroval mužstvo k pohodlné záchraně a v probíhajícím ročníku Fortuna ligy již skolil hned dva účastníky pohárových předkol, po Plzni si jeho družina vyšlápla i v Ďolíčku na Bohemians (2:1). „Je to krásné. Ale víme, kde máme ještě problémy,“ odmítá Frťala přílišné uspokojení.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Trenér Teplic Zdenko Frťala.

Článek
Fotogalerie

Herní principy, které platily před týdnem na Viktorii, byly u Sklářů patrné i ve Vršovicích. Na smrtící protiútoky, spojené s poctivou defenzivní prací, se Bohemians i přes veškerou snahu nepodařilo vyzrát. A to musely Teplice složení prakticky celé obranné linie oproti prvnímu kolu Fortuna ligy obměnit, neboť pro zdravotní potíže vypadli stopeři Nemanja Mićević a Jan Knapík. Na pozici prvního jmenovaného operoval odchovanec Jakub Hora, do defenzivy se zasunul i Lukáš Mareček, jehož na postu šestky nahradil Soufiane Dramé.

A vytáhlý Francouz, jenž odehrál devadesát minut poprvé od únorové remízy 1:1 se Slavií, více než obstál. „Má můj obdiv. Už jen proto, jak pracuje v tréninku. Procházel si těžkým obdobím, nesloužilo mu zdravíčko, ale věřím, že v něm máme potenciál. Čím větší bude dělat konkurenci, tím lépe," ocenil kouč svého 27letého svěřence.

Zásahy do zadních řad, stejně jako bouřlivá atmosféra v Ďolíčku, samozřejmě byly do určité míry cítit. Bohemians si vypracovali výrazně větší množství šancí, než Plzeň v prvním kole. Průběhu utkání by možná více slušela remíza, neboť domácí David Puškáč pohrdl pokutovým kopem deset minut před svým snížením na konečných 1:2 v nastaveném čase. Tak či onak, Teplice si z horké půdy odváží plný počet bodů a názorně ukazují, že na podzim nebudou jedním z ligových otloukánků, jako tomu bylo před rokem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians hostili ve druhém kole Fortuna ligy Teplice

Kde hledat příčinu? „Zakládám si na vzájemné komunikaci, abych věděl, co hráče trápí nejen po sportovní stránce," odhalil tajemství radikálního zlepšení Frťala. „Musí existovat důvěra nejen mezi hráči, ale i všemi zaměstnanci klubu. To je pro mě priorita," dodal poté. „Změnilo se hodně věcí. Všechno do sebe hezky zapadlo," doplnil jej kapitán a střelec první branky Daniel Trubač.

Příjemnější atmosféra se čím dál více projevuje i na zeleném pažitu, kde Teplice začínají platit za zatraceně nepříjemného protivníka. „Je to dlouhá cesta, po které jsme se rozhodli jít. Teď nám bylo odměnou vítězství na hřišti. Pro kluky i fanoušky, kteří dorazili v krásném počtu, jde o skvělý zážitek," uzavřel teplický kouč.

Reklama

  0 : 0 Real Madrid - Bayern 0 : 0 přestávka Živě
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.