Hlavní obsah

Frýdkovi hrozí konec sezony. Uvidíme, co přinese operativní zákrok, říká Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim kouč Luboš Kozel prohrál v Karviné 2:5 a hrozil mu vyhazov, teď ji sice Liberec doma porazil díky penaltě těsně 1:0, jenže na trní bude trenér Slovanu opět. V příštím týdnu by totiž měl podstoupit operativní zákrok záložník Christian Frýdek. Měl by konečně rozlousknout nejistotu kolem jednoho z klíčových hráčů Severočechů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Luboš Kozel z Liberce v duelu s Karvinou

Článek

Liberec Frýdka postrádá od začátku jara a zápas s Karvinou jen potvrdil, jak moc by se Liberci kreativní záložník v ofenzivě hodil. Jenže Kozel po hubené výhře připustil, že 25letému středopolaři hrozí konec sezony.

„Asi definitivně u něho budeme vědět v úterý, kdy by měl jít na malý operativní zákrok, který by měl přesně zjistit, jak to v jeho koleni vypadá. Uvidíme, co tohle přinese. Může se stát, že tam ještě nějaká šance na jeho návrat během jara bude, ale taky to může být tak, že se na hřišti už neobjeví,“ prozradil Kozel.

Pro Liberec by šlo o výrazné oslabení. „Už na začátku jara to pro nás byla rána, že nemáme Frýdka. K tomu ještě Červa (návrat z hostování). Tedy dva hráče, kteří pro nás byli výrazní a důležití, ale bohužel hrajeme celé jaro bez nich. Doufám, že se nám uzdraví alespoň Tetour. Samozřejmě půl roku taky nehrál, takže to může nějakou dobu trvat, ale víme, že fotbalové kvality tam jsou. Teď se nám snad vrátí po trestu Doumbia a snad budeme mít možnosti větší,“ zadoufal Kozel, který ve druhé půli z nouze posunul na post defenzivního záložníka za normálních okolností stopera Filipa Prebsla.

„Vaříme z vody. Do středu hráče nemáme, ale měli jsme stopera navíc, jeho jsme dali dozadu a Filipa posunuli do středu a myslím, že odehrál velmi dobrý zápas. Stejně jako Honza Mikula. Tihle dva byli naši nejlepší hráči,“ zhodnotil Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního gólu

Liberec se proti poslední Karviné v ofenzivě trápil. Vysvobodil ho až šest minut před koncem střídající Rabušic, jenž proměnil pokutový kop nařízený za ruku Bergqvista. „V první půli se nám nedařilo dostávat do finální fáze. Měli jsme tam špatně i nějaké taktické věci z hlediska defenzivy. Druhý poločas jsme to trochu upravili a myslím si, že už jsme byli lepším týmem a do nějakých zakončení se už dostávali. Bohužel jsme dlouho gól vstřelit nemohli, takže si cením, že v závěru jsme je dostali pod tlak, a nakonec udělali chybu. Jde však o vybojované vítězství, to bezpochyby,“ uznal Kozel.

Liberec se po hubené výhře opět přiblížil elitní šestce na jeden bod. „Pro nás to bylo strašně důležité utkání, protože na podzim jsme v Karviné dostali pět gólů a dostali jsme se do prekérní situace. Před námi byla Slavia, Plzeň a Slovácko. Nezvládli jsme to tam a dneska nám hrozilo něco podobného. Na mužstvu jsem viděl nervozitu, i když na druhou stanu tam byla disciplinovanost a zodpovědnost dozadu. Ale dopředu nám to drhlo, což bylo i logické, protože na tomhle hřišti je jednodušší něco bořit než tvořit. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého a soupeř nějaký náš respekt taky má, ačkoliv je poslední v tabulce. Někdy je takové vítězství cennější než to jednoznačné,“ uzavřel Kozel.

Reklama