Hlavní obsah

Chrudim přišla o sedmý titul v penaltovém rozstřelu

Vídeň (Rakousko)

Futsalisté ERA-PACKu Chrudim mají za sebou první velký test letní přípravy. V neděli hráli ve Vídni na dobře obsazeném turnaji s názvem Mitropa Futsal Cup a obsadili druhou příčku. Sedmý titul v řadě jim unikl až v penaltovém rozstřelu, v základní hrací době skončil duel s Györem 2:2.

Foto: Ivana Hošková

Chrudimský futsalista Felipe (v černém) při utkání se Slov-Maticem Bratislava.

Článek

Ve skupině se Chrudimští střetli s chorvatským Záhřebem a slovenským Slov-Maticem. Jelikož Chrudim porazila Záhřeb 6:2 a slovenský mistr vyhrál „pouze" 5:1, stačila ERA-PACKu k postupu do finále ve vzájemném utkání se Slováky remíza. Konečný výsledek 2:2 tak posunul českého mistra blíže sedmému triumfu na turnaji v řadě.

Finále s maďarským mistrem RABA ETO Futsal Györ však došlo po výsledku 2:2 do penalt, v nichž český celek neuspěl a skončil tak druhý. „Nechtěli jsme, aby zápas dospěl k pokutovým kopům. Bohužel, inkasovali jsme branku těsně před koncem. Penalty už jsou takovou loterií," litoval asistent chrudimského trenéra Jaroslav Bartušek.

Celkově si však trenér Chrudimi turnaj pochvaloval: „Pro nás šlo o dobrou přípravu. Do turnaje jsme šli po čtyřech dnech tréninků, kdy jsme začali s tvrdou přípravou. Určitě nám turnaj ukázal některé zajímavé věci a vyzkoušeli jsme si nové hráče. Z výkonů nyní budeme čerpat a dál budeme na sobě pracovat."

Je na čem stavět, pochvaluje si Bartušek

Samotní hráči ERA-PACKu dostali pořádně zabrat. „Šlo o těžký turnaj. Odehráli jsme tři těžké zápasy během jednoho dne. Viděli jsme hráče pod velkou zátěží. Pozitivem je, že jsme předváděli slušné výkony. Je na čem stavět," těšilo Bartuška.

Chrudim se střetla se Slov-Maticem Bratislava, který v létě posílil nejlepší český futsalista loňského roku Michal Seidler. „Michal proti nám moc nehrál. Jestli si dobře pamatuji, tak naskočil na jedno střídání," líčil Bartušek a pokračoval: „Viděl jsem ho spíš předtím, když hráli s Chorvaty. Můžu říct, že do týmu zapadne a pro Slov-Matic bude přínosem."

Sestava Chrudimi na turnaji: Ton, Olinha, Ždánský - Max, Alvarito, Kilmer, Paulinho, Felipe, Rešetár, Slováček, Koudelka, M. Mareš, Chmelík. Trenér Daniel Ibañes.

Výsledky MITROPA FUTSAL CUPU
MNK Alumnus Záhřeb – Slov-Matic FOFO Bratislava 1:5
Stella Rossa Vídeň – RABA ETO Futsal Györ 1:3
MNK Alumnus Záhřeb – FK ERA-PACK Chrudim 2:6
Góly EP: 2x Max, Rešetár, vlastní, Kilmer, Felipe
Stella Rossa Vídeň – KMN Oplast Kobarid 1:1
Slov-Matic FOFO Bratislava – FK ERA-PACK Chrudim 2:2
Góly EP: 2x Rešetár
RABA ETO Futsal Györ– KMN Oplast Kobarid 3:1
o 5. místo
MNK Alumnus Záhřeb - KMN Oplast Kobarid 3:1
o 3. místo
Slov-Matic FOFO Bratislava - Stella Rossa Vídeň 2:1
finále
FK ERA-PACK Chrudim - RABA ETO Futsal Györ 2:3 po pen.
Góly EP: Koudelka, Slováček
Další program ERA-PACKu
pátek 8. srpna, 19:00
FK ERA-PACK Chrudim - Lokomotiv Charkov
sobota 9. srpna, 15:00
FK ERA-PACK Chrudim - Lokomotiv Charkov
Oba zápasy se hrají v městské sportovní hale v Chrudimi.

Reklama

Související témata: