Hlavní obsah

Slovinsko - Česko 2:1 Futsalisté podlehli v elitní fázi kvalifikace MS i podruhé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští futsalisté prohráli ve Slovinsku 1:2 a nebodovali ani ve druhém utkání elitní fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa 2024. Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna, kteří v pátek doma utrpěli porážku 0:3 se Španělskem, jsou v neúplné tabulce skupiny D poslední.

Článek

V Mariboru se změnilo skóre až na konci první půle. Slovince poslal do vedení v 17. minutě Vesel, ale těsně před pauzou vyrovnal Seidler svým 117. reprezentačním gólem. Ve 22. minutě domácím vrátil náskok Turk. Češi navzdory několika slibným šancím nepřekonali brankáře Berzelaka ani jeho náhradníka Pečeka, který ve 36. minutě zneškodnil Seidlerovu penaltu.

„Když za dva zápasy dáme jeden gól, tak je to prostě málo. Dneska jsme měli opět šancí na čtyři zápasy. A když nedáme ani penaltu, tak nemáme šanci bodovat ve finálové kvalifikaci s takhle těžkými soupeři,“ řekl Neumann v nahrávce pro média.

„Je mi trošku i kluků líto, protože jsme odehráli velmi dobrý zápas se Španělskem a dnes jsme hráli 15 minut velmi dobře a myslím, že jsme byli i lepší. Ale bohužel futsal se hraje na góly, a ty my nedáváme,“ přidal kouč.

Dalším českým soupeřem bude v říjnu Itálie. Z pěti čtyřčlenných skupin postoupí přímo na šampionát vítězové, čtyři nejlepší celky na druhých pozicích čeká baráž. Závěrečný turnaj se uskuteční od 14. září do 6. října v Uzbekistánu.

„Dvě vítězství nad Itálií jsou klíč. Tohle mužstvo má na to, aby dvakrát vyhrálo. Jenom se musíme zamyslet, kde děláme chyby, a v koncovce být mnohem lepší,“ uvedl Neumann.

Čeští reprezentanti dosud na MS startovali čtyřikrát. Jejich nejlepším výsledkem je osmé místo z roku 2004, kdy se turnaje na Tchaj-wanu zúčastnilo jen 16 celků oproti současným 24.

Utkání skupiny D elitní fáze kvalifikace MS 2024 futsalistů:
Slovinsko - Česko 2:1 (1:1)
Branky: 17. Vesel, 22. Turk - 20. Seidler.
Sestava Česka: Vahala (Němec) - Záruba, P. Drozd, Rešetár, D. Drozd - Kuchta, Slováček, Seidler, Bína, Holý, Vnuk, Knobloch. Trenér: Neumann.
1.Španělsko11003:03
2.Itálie11003:13
3.Slovinsko21013:43
4.Česko20021:50

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.