Hlavní obsah

Bořil a Hromada nejeli se Slavií. Až se zpožděním do Švýcarska zamíří osvědčený univerzál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dobré náladě a v nových oblecích cestují fotbalisté Slavie k prvnímu zápasu základní skupiny Evropské ligy do Švýcarska, kde se ve čtvrtek vpodvečer poměří s místním vicemistrem Servette Ženeva.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Bořil se Slavií na Evropskou ligu neodletěl.

Článek

„První krok je vždycky důležitý, člověka namotivuje na další utkání. Čekám těžký zápas, pokud se dostanete do základní skupiny Evropské ligy, musíte mít kvalitu. Určitě nás budou chtít potrápit,“ prohlásil pro klubový web záložník sešívaných Petr Ševčík.

Ve výpravě chyběli z osobních důvodů obránce Jan Bořil a kvůli lehčímu zranění záložník Jakub Hromada. Do Ženevy zatím neodletěl ani univerzál Ivan Schranz, jenž se čerstvě raduje z narození potomka. Za týmem má ale v průběhu středy dorazit.

Slavia se těší, že si po dvou letech v Konferenční lize zahraje vyšší evropskou soutěž. „Je to ocenění za naše výkony v předkolech, postup jsme si myslím zasloužili. Jsme rádi, že se opět budeme konfrontovat se širší evropskou špičkou,“ kvitoval průnik do Evropské ligy asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Návrat Jana Bořila očima expertů v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Servette je vicemistrem Švýcarska, sešívaní se s tímto sokem utkali ve dvou přípravných zápasech v lednu na soustředění v Portugalsku. „Je to tým, který to má založené na velké dotěrnosti. Po ztrátě míče rádi presují, zakládání mají jednodušší, nahoře mají čtyři hráče, jejich směrem létají dlouhé balony. Musíme na to být připravení, aby nám někde nefrnkli. My ale chceme soupeři vnutit naši hru, na hřišti vládnout,“ uvedl Köstl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.