Hlavní obsah

Inspektoři FIFA zavítali do Česka kvůli pořádání MS ve futsalu 2016

FIFA navštívila v uplynulých dnech hlavní favority na pořádání futsalového MS v roce 2016, Kolumbii a Českou republiku. Šance na přidělení šampionátu jsou stále velmi vyrovnané, rozhodnutí padne 29. května na zasedání Výkonného výboru FIFA.

Foto: Ivana Hošková

Otakar Mestek, Jaime Yarza a Petr Fousek při inspekci FIFA

Článek

„Chtěli jsme se blíže seznámit s konceptem a záměry kandidatury České republiky a předběžně vidět vybrané haly a hotely i některé trasy a způsoby přepravy," přiblížil záměr Jaime Yarza ze soutěžního oddělení FIFA.

Dvoudenní inspekce se zaměřila hlavně na Ostravu a Pardubice a některé přepravní trasy. „Se zápasovými i tréninkovými halami byla FIFA spokojena, stejně tak až na některé výjimky s většinou hotelů", kvitoval Otakar Mestek, předseda Komise futsalu FAČR.

Severní Morava i východní Čechy jsou regiony s velkým zájmem o sport a navíc tradiční futsalové bašty. Prahu FIFA tentokrát vzhledem ke znalosti parametrů infrastruktury neinspektovala.

„Je možné, že na základě výsledků inspekce budeme uvažovat ještě o jednom centru, protože 24 týmů je opravdu velká porce, ale nyní se soustřeďujeme už jen na doplnění některých administrativních podkladů, které FIFA vyžaduje, a hlavně finišujeme s mezinárodním lobbyingem", potvrdil šéf české kandidatury Petr Fousek.

ČR zvažovala kandidaturu na MS ve futsalu již v r. 2012 a nyní kandiduje poprvé v historii na některou z kategorií mistrovství světa FIFA. Svou kandidaturu opírá tradičně o solidní infrastrukturu, kvalitní organizaci, podporu MŠMT, ČUS a ČOV a také futsalovou tradici – reprezentace ČR ve futsalu hrála třikrát po sobě na MS a postoupila posedmé v řadě na ME 2014 do Belgie.

Reklama

Související témata: