Hlavní obsah

Mezinárodní turnaj v Berouně ovládli chrudimští futsalisté

Celkem pět týmů zamířilo o víkendu do Berouna na mezinárodní turnaj Joma Cup 2013. O cenný titul bojoval během soboty a neděle mistr České republiky FK ERA-PACK Chrudim, aktuálně druhý nejlepší tým Chance Futsal ligy, Benago Zruč nad Sázavou, česká a slovenská reprezentace do 21 let a český výběr do 19 let. Bez jediné prohry vystoupali na nejvyšší příčku futsalisté Chrudimi.

Foto: Ivana Hošková

Chrudimští futsalisté ve vítězném utkání s českou reprezentací U-21

Článek

Skvělou sezónu zažívají letos opět futsalisté FK ERA-PACKU Chrudim, kteří doposud neztratili v Chance Futsal lize jediný bod, stali se vítězem Poháru FAČR a na mezinárodním turnaji Joma Cupu si tento víkend připsali další prvenství. Dres Chrudimi tradičně oblékl i Tomáš Koudelka, který je také českým reprezentantem. „Na tomto turnaji dostal šanci výběr širšího kádru a myslím, že jsme zahráli dobře a dokázali jsme, že i hráči, kteří nedostávají tolik prostoru, mají velkou kvalitu. Poprvé se mohl v ostrém zápase předvést nový Brazilec Felipe, který odehrál turnaj výborně a bude velkým přínosem pro náš tým," hodnotí účast svého týmu chrudimský obránce.

Tomáš má také již řadu zkušeností s mezinárodním futsalem, které nasbíral například na posledním MS v Thajsku. Přestože turnaj v Berouně není srovnatelný se světovým šampionátem, i tak je pro chrudimský klub výhra cenná. „Každé vítězství nás těší a zde jsme měli hlavně možnost změřit síly s oběma českými reprezentacemi. Navíc jsme nastoupili proti U-21 Slovenska, která si dobře vedla na turnaji v Petrohradě a dokázala, že mají velmi dobré mladé futsalisty." Duel se slovenskou reprezentací řadí Tomáš Koudelka mezi nejtěžší, které na turnaji odehrál: „Zápas se Slováky byl hodně těžký. Byli jsme v tomto zápase sice lepší, ale neproměňovali jsme ani ty nejvyloženější šance, takže byl zápas otevřený až do posledních minut."

S pětibodovou ztrátou se za východočeským týmem umístil loňský vítěz Benago Zruč nad Sázavou. Turnajový bronz si připsala česká reprezentace do 21 let, za kterou se umístil český výběr U-19. Poslední příčku obsadila slovenská reprezentace U-21.

Konečné pořadí JOMA CUPU 2013:
1. FK ERA-PACK Chrudim12b.
2. FC Benago Zruč nad Sázavou7b.
3. Česká republika U-215b.
4. Česká republika U-192b.
5. Slovensko U-211b.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.