Hlavní obsah

Michal Seidler přestupuje do Györu

Bratislava

Po jedné sezóně v zahraničí se dvojnásobný futsalista roku v České republice Michal Seidler posune o kus dál. Jeho služby si vyžádal přední maďarský celek Györi ETO Futsal Club. Seidler působil ve slovenském klubu Slov-Matic Bratislava, se kterým získal titul, ale jak sám v rozhovoru říkal, v klubu slovenského mistra se od nové sezóny mnoho věcí změní.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Český futsalový reprezentant Michal Seidler.

Článek

Michale, jak vznikl váš přestup do Györu?Vše vzniklo už asi v prosinci, kdy jsem byl pozván na modelové utkání týmu hvězd proti nejlepším hráčům Györu. Tam už se něco naznačovalo. Pak přijeli zástupci klubu na finále slovenské ligy a tam už se vše dotáhlo do konce.

Proč jste si vybral právě maďarský celek?Myslím si, že Györ je velice silný tým. Jsou tam hráči ze Španělska, reprezentanti Maďarska a trenér je Španěl. Chtěl jsem si to zkusit a snad jsem se nerozhodl špatně. Hlavní bylo, že to není tak daleko domů.

Neuvažoval jste o setrvání ve Slov-Maticu nebo návratu do Čech?Ve Slov-Maticu se to od nové sezóny trochu změní. Klub setrvá, ale už tam nebude tolik tréninků jako doposud. Nad návratem do Čech jsem uvažoval, ale s maďarským klubem jsme vše domluvili a podepsali před třemi týdny a už jsem nechtěl nic měnit. Bavil jsem se i s jinými lidmi, jestli to je dobrý nápad a všichni řekli, že ano. (smích)

Co od nového angažmá očekáváte?Klub funguje na profesionální úrovni se španělským trenérem, pod kterým jsem nikdy nehrál ani netrénoval. Určitě poznám spoustu nových věcí a moc se na to těším. Vše vypukne 30. července.

Reklama

Související témata: