Hlavní obsah

V pondělí startuje v Praze a v Jilemnici ME ve futsalu

Praha/Jilemnice

Jedenáctý evropský šampionát v sálovém fotbalu hostí od pondělí česká města Praha a Jilemnice a představí se zde celkem devět týmů. Česká reprezentace jako úřadující vícemistr Evropy odehraje svoji základní skupinu ve sportovní hale pražské Slavie. V pondělí jí prověří Izrael. Prvenství z mistrovství Evropy v roce 2012 z běloruského Brestu obhajují Belgičané. Mezi favority patří i Rusko, Bělorusko nebo Katalánsko. Překvapit by mohli Slováci.

Foto: Milan Szabo

Česká reprzentace v sálovém fotbalu - futsalu

Článek

V pondělí se naplno rozběhnou soutěže XI. mistrovství Evropy ve futsalu AMF, které u příležitosti 40 let od svého vzniku pořádá česká federace ČFSF. Soutěž je rozdělena do tří skupin po třech účastnících, následující play-off odehraje osm nejlepších celků, z nichž vzejde nový mistr Evropy.

Česká reprezentace v posledních deseti letech dokázala získat třikrát stříbrnou medaili, ovšem na vytoužený vrchol se doposud nikdy nedokázala probojovat. Utkání našeho týmu v základní skupině se uskuteční v hale Slavie Praha v Edenu od 20,00 hodin.

V Krkonoších se představí šest národních reprezentací. Jedna z největších akcí, která se v letošním roce v Krkonoších koná, přiláká do města na dvě stovky zahraničních hráčů a funkcionářů.

První dorazí Rusové

„Do města zahraniční výpravy začnou přijíždět od soboty. Jako první dorazí Rusové, následovat je budou další týmy. To, že se v Jilemnici bude pořádat mistrovství Evropy, by mě před lety ani nenapadlo. Je to jeden velký sen, který si se „sálovkou" plním, i když mě a přátele běhání okolo příprav už několik týdnů stojí hodně práce. Takto velká mezinárodní akce se hned tak opakovat u nás určitě nebude," řekl k pořadatelství horského města vedoucí reprezentačního mužstva a hlavní organizátor EURO 2014 pro Jilemnici Milan Szabo.

Česká reprezentace navíc rozhodně není bez medailové šance. Tým trenéra Aleše Štorce patří papírově mezi nejlepší čtveřici, motivací jsou pro všechny tři první místa zaručující účast na mistrovství světa 2015, které se uskuteční v Bělorusku. „Já věřím, že v semifinále budeme, to je určitě splnitelný cíl. Pak už bude záležet na momentální formě a štěstí. Za největší favority považuji Belgičany, kteří mají v týmu šikovné hráče. Ale i týmy Ruska a Běloruska chtějí uspět," říká Milan Szabo.

„Určitě bych rád diváky na prestižní mezinárodní zápasy pozval. Bude tu hrát třeba úřadující evropský mistr z Belgie, jehož hra by měla být pro všechny diváky velkým zážitkem. Představí se ambiciózní týmy Běloruska a Ruska nebo španělské výběry z Katalánska a Baskicka. Je na co se těšit! Zajímavé budou ale i předzápasy. Hlavní program startuje od pondělí do středy vždy v 17 hodin, slavnostní zahájení proběhne v pondělí od 18.30," pozval diváky na sportovní podívanou do jilemnické sportovní haly Szabo.

Nominace Českého národního týmu pro ME:
Brankáři:
Martin Mareš (Chemcomex Praha), Ondřej Soukeník (SMR Zlín)
Hráči do pole:
Petr Šnídl, Ondřej Havrda, Miroslav Rott, Michal Holeček, Ondřej Šafránek, Tomáš Fichtner (všichni Chemcomex Praha), Josef Havel, Tomáš Prokeš (oba Gioia B2Balance Brno), Roman Netolický (Novabrik Polička), Josef Cieslar (Premium Stonava), Marek Srkal (Sico Jilemnice) a Tomáš Abrhám (Adria Nový Bor)
Související témata: