Hlavní obsah

Giggs byl zbaven obvinění z napadení bývalé přítelkyně a její sestry

Bývalý hvězdný fotbalista Ryan Giggs nebude znovu souzen kvůli údajnému domácímu násilí. Prokuratura podle BBC obvinění, že napadl bývalou přítelkyni a její sestru, stáhla. Případ se táhl téměř tři roky a Giggs kvůli aféře loni v létě rezignoval na post trenéra rodného Walesu.

Foto: Ed Sykes, Reuters

Bývalý hvězdný fotbalista Ryan Giggs nebude znovu souzen kvůli údajnému domácímu násilí.

Článek

Osmačtyřicetiletý Giggs popřel, že by se neovládl a svou někdejší partnerku Kate Grenvilleovou a její sestru udeřil během hádky ve svém domě ve Worsley v listopadu 2020. Někdejší záložník Manchesteru United byl obviněn také z manipulativního či násilného chování k bývalé přítelkyni v letech 2017 a 2020.

Soudkyně Hilary Manleyová dnes uvedla, že je nevinen ve všech třech bodech obžaloby.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Případ projednával soud v Manchesteru loni v létě čtyři týdny, ale porota se na verdiktu neshodla. Obnovení procesu bylo plánováno na 31. července.

Giggs dnes u soudu nebyl. "Cítí hlubokou úlevu, že případ po téměř tříletém boji za očištění jeho jména konečně skončil," řekl jeho obhájce. "Nyní hodlá znovu vybudovat svůj život a kariéru jako nevinný."

Giggs je jednou z nejslavnějších postav historie Manchesteru United. Za "Rudé ďábly" hrál 23 let, stal se s nimi třináctkrát anglickým šampionem a dvakrát triumfoval v Lize mistrů. V reprezentaci nastoupil k 64 zápasům.

Reklama

Související témata: