Hlavní obsah

GLOSA: Hora mimo A-tým Dynama? Amatérismus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalový záložník Jakub Hora je od minulého týdne mimo A-tým Českých Budějovic. Z rozhodnutí vedení Dynama není součástí mužstva při utkáních první ligy. Jaký signál klub, který se potácí na sestupové pozici, vyslal do světa? Slušně řečeno neprofesionální, vyjadřuje tím svoji malost.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Hora

Článek

Spekulace, že ke svému kroku vedení sáhlo na základě Horovy výkonnosti a jeho nedobrých vztahů v kabině, jsou spíš legrační. Zkušený záložník je se třemi góly nejlepším střelcem týmu a s útočníkem Ondráškem nejproduktivnějším hráčem Dynama. A že by si při nadstandardní smlouvě ve 32 letech, kdy mu do konce kariéry zbývají poslední roky, pouštěl pusu na špacír a porušoval kontrakt, je vysoce nepravděpodobné.

Je možné, že z pozice mazáka si řekl při hodnoceních zápasů v kabině svoje, ale tak fotbalová šatna funguje. Je na trenérech, aby dokázali udržet diskuze v mantinelech. Co tedy doopravdy stojí za tím, že Hora v Dynamu skončil? Nemůže to být například výše jeho kontraktu, která pro klubovou pokladnu začala být neúnosná?

Ve fotbalových kuloárech se totiž šušká cosi o automatickém prodloužení Horovy smlouvy za stejných finančních podmínek o další sezonu v případě odehrání určitého počtu zápasů… Je tedy možné, že pokud bychom znali obsah smlouvy, leccos by se vyjasnilo?

Pokud by tento scénář seděl, logiku by už tah vedení dával. Zároveň by však na management házel o to horší pohled. Kontrakt přece uzavřely obě strany naprosto svobodně. A že se v době jeho trvání najednou klubu přestane líbit, hráče nemusí vůbec zajímat.

Ve druhé polovině tohoto týdne má dojít k jednání mezi oběma stranami. Dá se předpokládat, že k dohodě o finančním vyrovnání nakonec dospějí. Ovšem v klubu, kde vládne profesionalita, by k něčemu takovému nedošlo.

Reklama