Hlavní obsah

Gól proti rodnému Brnu neslavil. Snad se ještě zachrání, doufá teplický útočník Fila. Mluvil i o Slavii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švihl levačkou, a když míč doletěl do sítě, omluvně zvedl obě dlaně. „Dopředu jsem věděl, že nebudu slavit,“ vysvětloval teplický útočník Daniel Fila po středeční remíze 1:1 s Brnem. Skláři šli do zápasu už zachránění, zato Zbrojovka je před posledním kolem nadstavby poslední. Ironií osudu jí zavařil gól jejího odchovance: Fila právě z Brna předloni vyrazil do světa. Přes Mladou Boleslav to vzal do Slavie, odkud v Teplicích hostuje.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Teplický útočník Daniel Fila (zcela vpravo) gól proti Brnu neslavil.

Článek

Váš čtvrtý jarní gól zůstal bez oslavy, ale nikdo se nedivil. Gesto vůči rodnému městu, viďte?

Přesně tak. Vím, odkud pocházím, a kdo mě ve fotbale vychoval. Přišlo mi to správné. Brno je můj domov a fandím mu celou sezonu. Se Zbrojovkou to pro mě vždycky jsou speciální zápasy, proto jsem gól neslavil.

Trefil jste se přesně k tyči. Takhle jste to chtěl?

Bylo to zdálky, musel jsem dát do střely razanci. Vyšlo to a jsem rád, i když tam byla trochu pachuť. Hned po zápase jsem věděl, že je Brno poslední a musí doma se Zlínem vyhrát. Zbrojovce fandím a přeju jí, ať ligu udrží. Bude to mít těžké, ale snad vyhraje a zachrání se.

Vy už zachránění jste, přesto jste Brnu zatopili.

Trenér nás nabádal, ať hrajeme stejně jako doteď. Pokud jde o mě, v prvním poločase jsem moc dobře nehrál, byl jsem na novém postu, ale po přesunu na hrot už to pro mě bylo dobré. Tlačili jsme se do šancí, já je měl taky, a výsledek 1:1 asi bereme.

Byli jste díky jistotě záchrany uvolnění?

Bylo to o něco lehčí, ale pořád jsem na sebe měl tlak. Mám svoje cíle, ještě chci něčeho dosáhnout. Nicméně v kabině je díky záchraně trochu odlehčená atmosféra, což je příjemné

Většinu podzimu jste kvůli zraněním nehrál, ovšem na jaře nastupujete pravidelně a daří se vám. Cítíte větší herní jistotu?

Návrat nebyl lehký, ale dostal jsem se do toho a chtěl bych přidávat další góly. To je cíl, o kterém jsem před chvílí mluvil. Jsem rád, že hraju a týmu se daří. Upínám se i k červnovému EURO jednadvacítek, může to být další zajímavý vrchol.

Zastavme se ještě u Slavie, které patříte. Titul ani letos nebude, co říkáte na druhé místo?

Mrzelo mě to. Sparta pravidelně získávala body a Slavia už to bohužel nedotáhla. Asi každý viděl, že Slavia byla herně lepší, v příští sezoně to snad bude jiné.

Vrátíte se v létě do Slavie?

Upřímně, zatím nevím.

Teplický kouč Zdenko Frťala by chtěl, abyste zůstal.

Vím o zájmu teplického trenéra i jiných týmů, ale kde budu nakonec hrát, to se uvidí časem. Nějaké naťukávačky už byly, ale nechci předbíhat. Nic rozhodnutého v tuhle chvíli není.

xxx

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.