Hlavní obsah

Hlavou bum do míče, bum do tyče a tma. Bolest tlumí vítězství, řekl Kratochvíl s boulí

Dal gól a na chvíli nevěděl o světě. Ovšem nikoli z radosti, jablonecký záložník Miloš Kratochvíl po vstřelení branky na malý moment ztratil vědomí. Míč totiž za brankovou čáru dotlačil hlavou skokem, po němž narazil hlavou do tyče a musel střídat. Severočeši díky jeho dvěma trefám porazili Pardubice 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký Miloš Kratochvíl v utkání s Pardubicemi.

Článek

Do konce utkání chyběla čtvrthodina, Jablonec hrál s Pardubicemi smírně 1:1. Hostující gólman sice zneškodnil po standardní situaci tři obrovské šance domácích, jenže míč ve skrumáži dotlačil do sítě za cenu sebeobětování Kratochvíl.

„Ani si to vlastně moc nepamatuju. Vůbec nevím, čím jsem ho dal. Cítil jsem jen tyč na hlavě a pak nic. Chvíli po nárazu jsem o sobě vůbec nevěděl. Pak si jen vybavuju, že jsem ležel a kluci se radovali z gólu,“ popsal nakonec rozhodující branku. „Za stavu 1:1 musí balon letět na tribunu, malá agresivita a důraz mě mrzí nejvíc,“ zlobil se kouč Pardubic Radoslav Kováč.

27letý záložník utkání nedohrál, po ošetření musel střídat. „Bolela mě hlava a krk, ale teď už jsem v pohodě, jakž takž se cítím dobře. Kdyby to byla ještě stará tyč, to bych tady už asi nebyl… Samozřejmě to bolí, ale trochu to tlumí vítězství,“ přiznal jablonecký kapitán, který v prvním poločase chytrou hlavičkou vyrovnal na 1:1. „Dva góly hlavou v jednom zápase jsem dal poprvé,“ culil se rodák z Karlových Varů.

„Kráťa stihl všechno… Ale v poločase jsem trochu zvýšil hlas, protože od třicáté minuty jsme měli menší tlak, ale problém byl náš nedůraz ve vápně, byli jsme v něm jemní. A Kráťa mě asi vyslyšel a dal do toho všechno,“ pochválil ho kouč Jablonce Radoslav Látal. Jeho tým bodoval už čtvrtý zápas v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Radoslav Látal a jeho radost.

„Je to určitě příjemnější než začátek ligy, který nebyl tak herně špatný jako byly výsledky. Dneska bylo důležité zápas zvládnout. Jsme za to rádi, příště hrajeme opět doma a chceme na výhru navázat a tohle vítězství nám určitě pomůže,“ poznamenal Kratochvíl děkoval i gólmanovi Hanušovi, jenž v závěru první půle chytil za stavu 1:1 pokutový kop nařízený právě za faul Kratochvíla.

„Bylo klíčové, že nás Hany podržel a chytil ji. Kdybychom šli do kabiny za stavu 1:2, bylo by to určitě mnohem těžší. Ale na druhou stranu je škoda, že před poločasem jsme nedali gól na 2:1, měli jsme tam spoustu šancí. Byl jsem u všeho a naštěstí to dopadlo dobře,“ oddychl si Kratochvíl. A dobře nakonec zápas skončil i pro něj, pouze s boulí.

  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň