Hlavní obsah

Hotovo: Hora se po předčasném konci v Budějovicích upsal Dukle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový záložník Jakub Hora se stal posilou pražské Dukly. Dvaatřicetiletý hráč, který skončil předčasně v Českých Budějovicích, podepsal s druhým týmem druhé nejvyšší soutěže smlouvu do konce sezony. V případě postupu by mohlo dojít k jejímu prodloužení. Potvrdily se tak informace Sport.cz, který o možném příchodu Hory na Julisku informoval v pondělí.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jakub Hora na archivním snímku

Článek

„Jsem moc rád, že po období, kdy se řešily věci ohledně ukončení smlouvy v Dynamu, mám klub a můžu se zase plně koncentrovat na fotbal. Dukla má velké ambice, chci jí pomoct do první ligy. V mém rozhodování hrál roli také trenér Rada, se kterým mám výbornou zkušenost ze společného angažmá v Teplicích. Byli jsme v kontaktu od začátku ledna,“ řekl Hora Sport.cz. „Kuba je kvalitní, zkušený hráč. Věřím, že nám pomůže,“ doplnil kouč Petr Rada. Jeho mužstvo je po podzimu na druhém místě, na vedoucí Vyškov ztrácí 4 body.

Hora by měl být pro Duklu značnou posilou. Mistr ligy s plzeňskou Viktorií (2012/2013) má v lize odehráno téměř 300 zápasů, ve kterých vstřelil 44 gólů. Zkraje listopadu ho České Budějovice vyřadily z A-týmu, přestože byl nejproduktivnějším hráčem týmu a měl s Dynamem platný kontrakt do června 2024.

 Jeho součástí byla údajně klauzule o prodloužení smlouvy o rok za stávajících podmínek v případě odehrání určitého počtu minut v této sezoně. Právě tato klauzule se zřejmě stala důvodem Horova vyřazení, neboť Dynamo se nenachází v dobré finanční kondici.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.