Hlavní obsah

Hvězda NFL investuje do klubu z Championship a přiznává, že fotbalu nerozumí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedminásobný vítěz NFL Tom Brady se rozhodl investovat do klubu Birmingham City, který hraje anglickou Championship. Brady tak následuje krok kanadského herce Ryana Reynolds, který je majoritním vlastníkem Wrexham A.F.C, jenž čerstvě postoupil do čtvrté anglické ligy.

Foto: gettyimages.com

Tom Brady na archivním snímku.

Článek

Legenda amerického fotbalu se rozhodla právě pro Birmingham z pragmatického hlediska, má totiž silné vazby na současné americké majitele, investiční skupinu Knighthead Capital Management LLC. Brady by se po zakoupení minoritního podílu měl stát předsedou poradního sboru, který bude spolupracovat s vedením klubu.

Celková suma, kterou Brady musel zaplatit, není známa, dá se však předpokládat, že z necelých 300 milionů dolarů (zhruba 6,5 miliardy korun), které si za kariéru vydělal se nebude jednat o značnou porci.

„Možná se ptáte, co víš o anglickém fotbale, Tome? No rozhodně se mám ještě, co učit, ale jestli něco fakt umím, tak je to vyhrávat a věřím, že to dokážu přenést i na tým," řekl Brady ve videu na Twitteru Birminghamu.

Samotná Bradyho role, není příliš dobře čitelná a na jeho praktické zapojení do fungování klubu si zatím budeme muset počkat. Jedno je ale jisté, z marketingového hlediska se pro klub jedná o ránu do černého, protože Brady, jako miláček amerických davů přivede zcela novou řadu fanoušků.

"Birmingham City je ikonický klub s bohatou historií, vášní a skvělými fanoušky. Být součástí Blues je pro mě opravdová čest. BCFC je postaveno na týmové práci a odhodlání, těším se, že budu spolupracovat s vedením a hráči, abychom učinili náš klub tím nejlepším," uvedl Brady.

Reklama

Související témata: