Hlavní obsah

Hvězda vršovického derby? Rozhodčí. Zelenáče mezi arbitry chválili trenéři Slavie i Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Verdikty sudích snad vždy ve fotbale budí kontroverze, vždyť taková Plzeň po poslední prohře s Karvinou dokonce podává protest. Nedělní duel Bohemians se Slavií (0:2) ale namaloval o poznání příjemnější obrázek. Jak domácímu kouči Jaroslavu Veselému, tak hostujícímu Jindřichovi Trpišovskému se totiž výkon hlavního arbitra Karla Roučka zamlouval.

Foto: Profimedia.cz

Sudí Karel Rouček ve vršovickém derby

Článek

Rouček byl přitom na listinu sudích pro nejvyšší soutěž zařazen až před probíhajícím ročníkem, vršovické derby bylo jeho teprve šestým ligovým utkáním v kariéře. A zvládl jej bravurně. „Rozhodčí byl velmi dobrý. Pouštěl situace, které jsme zvyklí, že se pískají, protože někdo upadne. On je vyhodnotil velmi dobře, hráči pak poznali, že to musí víc uhrát a nemůžou ležet,“ smekl Trpišovský před rodákem z Krupky u Teplic.

„Chtěl bych ho pochválit, odpískal skvělý zápas. Pustil volnější metr a udržel to. Na to, jak je mladý, má docela respekt. Musím ho ocenit a byl bych rád, aby utkání probíhala takhle. Po zápase jsem mu poděkoval, jeho výkon se mi líbil již poněkolikáté,“ souhlasil Veselý. Možná si při tom i vzpomněl, že Rouček v této sezoně již řídil jedno utkání Bohemians, konkrétně domácí remízu 1:1 s Baníkem. „Roste v něm zajímavý rozhodčí, utkání má pak spád. To chceme jak my, tak diváci,“ pokračoval kouč klokanů.

Zpočátku to přitom vypadalo, že Rouček duel možná nechává zbytečně gradovat. V úvodu totiž po tvrdém zákroku domácího Daniela Köstla na Lukáše Provoda neudělil žlutou kartu, podobně pak možné napomenutí odpustil i o pár minut později Michalu Tomičovi po faulu na Hálu. Nakonec ale sázka na volnější metr vyšla na jedničku a plynulosti střetnutí pomohla.

V předcházejícím ligovém víkendu přitom mladý sudí absolvoval opravdu obtížné utkání. Při remíze Pardubic s Olomoucí (1:1) jeho verdikty dvakrát opravoval VAR. Nejprve po konzultaci s videem Rouček nařídil penaltu, když Radim Breite přímo na hranici vápna poslal k zemi pardubického Kryštofa Daňka. Následně Východočechům sebral branku Emila Tischlera kvůli ofsajdovému postavení Ladislava Krobota, jeho původně poměrně sporný verdikt Komise rozhodčích v komuniké posvětila.

Rouček, jenž platí za typický příklad arbitra, který se vypracoval z krajských soutěží až na nejvyšší mety, má každopádně možná našlápnuto k velké kariéře. Jeho ročník narození 1996 totiž mimo jiné slibuje i solidní perspektivu do let budoucích.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.