Hlavní obsah

Jaroš jde z Liverpoolu na hostování. V Rakousku může hrát o titul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na podzim nechytal ani minutu, ovšem fotbalové jaro by pro něj mohlo mít příjemnější nádech. Brankář Vítězslav Jaroš míří z Liverpoolu na hostování do Sturmu Graz, čeká se na potvrzení obou klubů. Podle rakouských médií je bývalý mládežnický reprezentant s druhým týmem rakouské ligy dohodnutý do léta.

Foto: FAČR

Brankář Vítězslav Jaroš (na archivním snímku z reprezentační jednadvacítky) se může usmívat, v souvislosti s hostováním ve Sturmu Graz se před ním otevírá zajímavá perspektiva.

Článek

Jaroš odešel do slavného Liverpoolu už v šestnácti, jenže na velkou šanci zatím čeká. Na podzim třikrát seděl mezi náhradníky v Evropské lize a teď má před sebou už čtvrté hostování, první mimo Ostrovy.

Na konci ligového podzimu se o 22letém Jarošovi mluvilo v souvislosti se Slavií, ovšem v Edenu nakonec ukázali na reprezentačního gólmana Jindřicha Staňka. Jeho příchod vršovický klub oznámil v pátek.

Nevadí, lákavě vypadá i nová Jarošova adresa. Tým ze Štýrského Hradce po podzimu ztrácí jen dva body na vedoucí Salcburk, rakouského šampiona z posledních deseti sezon, a na jaře by měl hrát minimálně o vstupenku do pohárové Evropy. Navíc ho už v únoru čeká první kolo play off Konferenční ligy proti Slovanu Bratislava.

„Sturm má mezinárodní renomé a loni ukázal, že tam mladí brankáři mohou získat zápasovou praxi a skvěle se rozvíjet. Když se objevil zájem a já měl první rozhovory se sportovním ředitelem Schickerem a trenérem brankářů Lochem, nemusel jsem dlouho přemýšlet,“ citoval Jaroše web deníku Kronen Zeitung.

Jaroš by měl v Rakousku poprvé trénovat už v pondělí a den nato s novým týmem vyrazí na soustředění. Sturm po rodákovi z Příbrami sáhl i kvůli zranění nizozemské jedničky Kjella Scherpena: host z Brightonu je po operaci přetrženého zkříženého vazu v koleni a měl by chybět celé jaro.

„Po vážném zranění a operaci Kjella Scherpena bylo jasné, že chceme pro jaro rozšířit náš brankářský tým,“ pravil Andreas Schicker, sportovní ředitel Sturmu. „Vítězslav hrál loni na EURO jednadvacítek a dokázali jsme s ním rychle najít výhodné řešení pro obě strany.“

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid