Hlavní obsah

Je výjimečný, jeden z nejlepších hráčů, jakého jsem kdy trénoval, chválil Guardiola mladíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své kariéře cepoval takové hvězdy, jako jsou Messi, Iniesta či Xavi, teď k nim kouč Manchesteru City Pep Guardiola po výhře 3:1 v Lipsku v Lize mistrů přiřadil i teprve osmnáctiletého Rica Lewise. „Jeden z nejlepších hráčů, jakého jsem kdy trénoval,“ prohlásil na adresu teenagera, který byl tahounem City.

Foto: Annegret Hilse, Reuters

Rico Lewis v souboji o míč s Nicolasem Seiwaldem

Článek

Před rokem se stal Lewis nejmladším střelcem v Lize mistrů v historii Citizens, nyní v Lipsku i nejmladším hráčem, který v Manchesteru City v milionářské soutěži na branku nahrál.

„V záloze byl vynikající. Ani v takhle mladém věku se Rico nebojí hrát. Je pěkné, když je na hřišti další odchovanec naší akademie,“ ocenil svého následovníka Phil Foden, jemuž Lewis nahrál ve 25. minutě na úvodní gól. Pro své parťáky vytvořil celkem pět šancí, nejvíce ze všech.

Domácí sice brzy po přestávce dokázali srovnat, ale v závěru rozhodli o druhé výhře Manchesteru ve skupině G střídající Álvarez a v nastaveném čase Doku.

„Trénuji nějakých čtrnáct patnáct let a měl jsem štěstí, že jsem v Barceloně vedl ty nejlepší hráče na světě, ale on je jeden z nejlepších, jakého jsem kdy trénoval,“ přiznal bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mnichov.

„Je výjimečný, nebojí se, opravdu skvěle brání. Jen by potřeboval být trochu vyšší, rodiče na něm v tomto ohledu trochu šetřili, ale jinak má úplně všechno,“ řekl Guardiola na adresu 169 centimetrů vysokého Lewise, který v listopadu oslaví 19. narozeniny.

„Je skromný, moc toho nenamluví. Příliš toho v této sezoně zatím neodehrál, ale bude hrát hodně,“ předeslal zkušený kouč. V prvním kole proti CZ Bělehrad nastoupil jen na sedm minut, v Premier league hrál od začátku jen v prvním kole, poté seděl na lavičce, jen dvakrát nastoupil na poslední minutu. Lewis v áčku debutoval jako pravý bek už v minulé sezoně, teď si řekl o větší šanci. Navázat na výkon z Lipska může hned v neděli na hřišti Arsenalu.

Reklama

Související témata:
Rico Lewis