Hlavní obsah

Šílené scény po výhře Součka a spol. Hráči bránili rodiny před hordami běsnících chuligánů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drsná mela vypukla ve čtvrtek v noci na stadionu Alkmaaru ihned poté, co závěrečný hvizd potvrdil vítězství 1:0 a postup fotbalistů West Hamu do pražského finále Konferenční ligy. Do sektoru, kde mimo jiné seděli i rodinní příslušníci a nejbližší hráčů anglického klubu, začaly proudit hordy bojechtivých černě oděných příznivců domácích.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Fanouškovské nepokoje během zápasu Konferenční ligy AZ Alkmaar - West Ham United.

Článek

Situace se rychle vymkla kontrole, tvrdé jádro příznivců Alkmaaru v černých kapucích zaskočilo i pořadatelskou službu a na obranu svých nejbližších přispěchali i hráči West Hamu Michail Antonio a Flynn Downes, které následovali Lucas Paqueta a Said Benrahma.

Do obrany rodin a přátel hráčů před hordami domácích ultras se zapojili proti velké přesile i příznivci West Hamu.

Hrdinou na sociálních sítích se stal postarší legendární fanoušek West Hamu známý pod přezdívkou „Knollsy", který sklidil aplaus za to, že svým korpulentním tělem zatarasil přístup k přítelkyni obránce West Hamu Thila Kerhera a se stoickým klidem rozdával rány pěstí neúspěšně dotírajícím násilníkům z Alkmaaru.

„Legenda Knollsy. Zastavil domácí fanoušky, aby se dostali k rodinám našich hráčů. Dejte mu lístek na finále," žádá jeden z diskutujících na Twitteru. Finálový duel s Fiorentinou, v němž se proti sobě mohou postavit hned tři exslávisté Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Antonín Barák, se uskuteční 7. června v pražském Edenu.

Reklama