Hlavní obsah

Jindřišek: Zájem fanoušků je závazek, let s nimi byl super. Rekord neřeším

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se soupeři z Bodö/Glimt podívají na jeho ročník narození (1981), asi se značně podiví. Faktem ale zůstává, že ačkoliv Josef Jindřišek během probíhající sezony oslaví třiačtyřicáté narozeniny, fotbalistou zůstává náramným. Odměnou za dlouhověkost i tvrdou práci budiž to, že ve věku, kdy kopačky většiny ostatních hráčů již trouchniví pověšeny na hřebíku, si rtuťovitý středopolař může připsat svůj vůbec první start v evropských pohárech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek z Bohemians během utkání na Spartě.

Článek

Bodö (od našeho zpravodaje) - „Nejdůležitější pro mě je, abychom uspěli jako tým," pravila legenda Bohemians přesně tak, jak jsou od ni všichni zvyklí, tedy na nesmírně skromné notě. Ačkoliv si může na své konto připsat další rekord...

Ve 42 letech vás čeká pohárová premiéra...

Je to moje premiéra, ale nejen moje. Spoustu z nás čeká debut v evropských pohárech, respektive Konferenční lize. Určitě jsme sem nepřijeli bránit nebo něco podobného, chceme uhrát dobrý výsledek a připravit si co nejlepší výchozí pozici do odvety.

Uvědomujete si, že pokud do utkání zasáhnete, stanete se nejstarším hráčem v zatím nikterak dlouhé historii Konferenční ligy?

Ne, to vůbec. Statistiky absolutně neřeším, ať už co se týče počtu startů, věku, nebo čehokoliv takového. Samozřejmě nebudu lhát, trochu mě to těší, ale pro mě je daleko důležitější, abychom jako tým uspěli.

Je něco, co vás na celé výpravě na sever překvapilo?

Třeba už jen zájem fanoušků. I přes obrovskou dálku si spousta našich příznivců vzalo dovolenou, aby tu mohli být. Někteří z nich letěli i s námi, což bylo suprové, v letadle byla dobrá atmosféra. Pak se s nimi potkáte na letišti, prohodíte pár slov... Oni se strašně těší, ale my taky. To, že s námi cestovali až sem, beru jako závazek.

Jak se díváte na to, že budete hrát na umělé trávě?

Je to něco jiného. Jsme zvyklí na malinko delší chlup, trochu jinou umělku. Hřiště je ale pro oba týmy stejné. Oni mají výhodu teď, my ji budeme mít o týden později.

Po odkopu míč skoro neskáče, nemůže to ovlivnit nějaké zažité automatismy?

Samozřejmě. Proto jsme plánovali cestu tak, abychom si to mohli vyzkoušet hned na dvou trénincích. Musíme si na to zvyknout. Za týden bude balon skákat naopak lépe pro nás.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Bohemians Praha Jaroslav Veselý mohl být po utkání Fortuna ligy v Pardubicích spokojený.

Jak se vám usínalo? Tím, že je Bodö za polárním kruhem, bylo v noci takřka denní světlo.

Na hotel jsme přijeli kolem jedenácté a tím, jak bylo světlo, nic nenutilo člověka ke spánku, tak jsme se ještě byli chviličku projít. Pak jsme zatáhli závěsy a já za chvilku usnul.

Prý vás dorazila podpořit i rodina.

Ano. Letěl jsem sice jen já, ale ostatní se vydali autem. Dohromady sedm lidí, počítám, že by měli přijet kolem půlnoci.

Myslíte si, že pohárovou premiéru si odbudete coby člen základní sestavy?

Záleží na trenérovi, jak se rozhodne, ale já samozřejmě chci hrát každý zápas. Každý hráč by měl být naštvaný, pokud nebude hrát. Je potřeba trpělivě čekat na šanci a když přijde, odvést co nejlepší výkon, aby dostal důvěru příště.