Hlavní obsah

Trenér Bodö o Bohemians: Jsou fyzicky nadupaní. Umělá tráva výhodou nebude, dobří hráči zahrají kdekoliv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohodlně okupují čelo norské nejvyšší soutěže, hrané netradičným systémem jaro-podzim, a v posledních pár letech se s železnou pravidelností účastní evropských pohárů. Ani domácí prolog druhého předkola Konferenční ligy proti Bohemians ale fotbalisté Bodö/Glimt neberou na lehkou váhu, ač necelé dva roky zpět před vlastními fanoušky deklasovali i slavný AS Řím (6:1). „Čeká nás zatraceně těžká šichta. Šance obou týmů na postup jsou podle mě vyrovnané,“ odmítá podcenění Klokanů trenér Bodö Kjetil Knutsen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost hráčů Bohemians na archivním snímku.

Článek

Bodö (od našeho zpravodaje) - Co je podle 54letého stratéga, o jehož služby se před pár měsíci údajně zajímal i slavný Ajax Amsterdam, nejnebezpečnější zbraní Bohemians? „Jedná se o fyzicky nadupané mužstvo. Vždy hledají co nejrychlejší cestu k brance, ať už za pomoci kolmic, dlouhých pasů za obranu nebo centrů z křídel. Zdobí je i týmovost, bojují jeden za druhého a ještě k tomu nebezpečně zahrávají standardní situace," vyjmenoval Knutsen sáhodlouhý seznam předností svěřenců Jaroslava Veselého.

„Jsou agresivní, fyzicky i rychlostně vyspělí," přitakával mu 25letý kapitán Patrick Berg, jenž následně bez výmluv přiznal, že před losem toho o Bohemians příliš mnoho nevěděl. „Když se řekne český fotbal, vybaví se vám spíše týmy jako Sparta Praha, Slavia Praha a Viktoria Plzeň," vysvětlil.

Jenže neznalost klokaní party je v norském pobřežním městečku již záležitostí minulosti. Realizační tým i hráči Bodö absolvovali značné množství videorozborů. Berg navíc prozradil, že poslední tři zápasy Bohemians viděli zástupci klubu naživo, aby co nejpodrobněji zjistili, jak na Veselého družinu vyzrát. „Presují poměrně vysoko, takže se pokusíme využít prostory, které nechávají volné za obrannou linií," nastínil možnou taktiku. Mimochodem, v úplně stejném duchu na adresu Bodö se vyjadřoval i křídelník Bohemians Jan Matoušek...

Pomyslné misky vah na stranu norského celku by tak mohl převážit povrch. Stánek Bodö, nesoucí název Aspmyra Stadion, je totiž vzhledem ke krutým a chladným zimám na severu vybaven pouze umělou trávou.

„Je to pro nás určitě výhoda, ostatní týmy na to často nejsou zvyklé. Balon má jiný odskok a pohybuje se daleko rychleji. To ztěžuje defenzivu, bránící tým potřebuje daleko více běhat," domnívá se Berg. Kapitánovi mužstva ale oponoval trenér Knutsen. „Dobří hráči umí hrát kdekoliv. Daleko důležitější než povrch je stav hřiště, a to máme kvalitní. Povrch určitě nebude pro vývoj utkání klíčový."

Reklama

  2 : 2 Bayern - Real Madrid 2 : 2 dohráno
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
  Dortmund - PSG dnes 21 : 00
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG