Hlavní obsah

Kadlec se zatáhl, hraje šestku a vyhlíží postup do divize. Bez tréninku už asi nebudu rozdílový, míní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě zkusil restart velké kariéry, od nové sezony se však vinou zdravotních problémů stáhl do nižších soutěží. Bývalý reprezentant Václav Kadlec v pořadu Přímák na Sport.cz popsal, jak se mu v novém angažmá ve středočeském Milíne vede. „Postoupíme do divize,“ hlásí odhodlaně.

Václav Kadlec o angažmá v Milíně a zdravotním stavu.Video: Sport.cz

 
Článek

Jeden z největších talentů českého fotbalu zažil Spartu, Frankfurt nebo Midtjylland. Kariéru poprvé ukončil kvůli potížím s kolenem už v roce 2020, o rok později se však k fotbalu vrátil v Mladé Boleslavi a následně v Jablonci. V uplynulé sezoně byl hráčem Žižkova, který z ČFL postoupil do druhé ligy.

Už na jaře toho ale Kadlec moc neodkopal, takže se rozhodl pro další konec a sesun do nižších pater české fotbalové hierarchie. Nastupuje v krajském přeboru za Milín nedaleko Příbrami. „Je to na rekreační fotbal, ale bez tréninků. Jsem zápasový typ,“ směje se Kadlec.

Když se prý cítí po zdravotní stránce dobře, chodí na trénink jednou za týden. „Většinou mi to tak vychází. Intenzita tam samozřejmě není taková,“ líčí 31letý fotbalista. Milín má však našlápnuto na postup, po 13 odehraných kolech se ční na prvním místě tabulky s náskokem devíti bodů na druhé Tuchlovice.

Foto: fkjablonec.cz

Václav Kadlec kopal při restartu kariéry i za Jablonec.

„Nemusím být skromný, my postoupíme. Máme dobrý tým a velký náskok,“ hlásí Kadlec, jenž má za spoluhráče třeba bývalé sparťany a reprezentanty Marka Štěcha s Ondřejem Mazuchem. O patro výš už je divize a nabízí se otázka, zda by klub po Kadlecovi nepožadoval větší tréninkovou docházku. „Nemyslím, že to po mně budou chtít, ale já po sobě asi ano. Proti divizním týmům už jsem párkrát hrál a úroveň je zase jiná,“ přiznává odchovanec Bohemians.

V krajském přeboru také změnil pozici. Dříve ofenzivní postrach obránců se zasunul do středu zálohy na pozici šestky. Jak sám říká, i z tohoto postu dokáže občas rozhodovat zápasy. Důkazem je zatím sedm vstřelených branek.

V divizi tomu tak být nemusí. „Budu se muset srovnat s tím, že nebudu rozdílový, nebo minimálně ne bez tréninku. Pokud budu chtít být rozdílový, budu muset začít trénovat, ale uvidím, jestli to dvakrát týdně tělo zvládne,“ popisuje Kadlec. A když ne? „Budu vyloženě na pozici, hraju stylem Toni Kroos,“ směje se.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.