Hlavní obsah

Kania jásal na Letné a rozdělil fandy Liberce. Nejsem pokrytec, hájil se a vyzdvihl český koeficient

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popudil část fanoušků Liberce oslavami na Spartě po postupu přes Galatasaray. Fandění na Letné jim pak Ondřej Kania, který by se měl stát příštím majitelem Liberce, vysvětloval mimo jiné českým koeficientem. „Mou snahu ve fotbale určitě nebude vést předstíraná, falešná nenávist,“ napsal ráno na sociální síti X.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté Sparty se radují z postupu do osmifinále Evropské ligy

Článek

Potencionální majitel klubu u Nisy Ondřej Kania ve čtvrtek po jedenácté hodině večer zveřejnil video, kde slavil s fanoušky Sparty výhru 4:1 nad tureckým klubem. Své pocity vyjádřil jedním slovem „what“. Namíchl tím část fanoušků severočeského klubu, který na Letné pět dnů předtím prohrál 1:2 a po kterém sdílel i choreo libereckého kotle s nápisem: „O. Kania=důkaz, že i sparťan může dostat rozum.“

„Ondřeji, jste mladý, takže tohle přejdu. Víte, my v Liberci Spartu nemáme tak nějak rádi. Koeficient je nám jedno. Nechci úplně psát u pr..... Jednou jste slovaňák, buďte slovaňák,“ reagoval například fanoušek Milan Kalla. „Fandit Liberci, významně pozvednu obočí,“ napsal uživatel s nickem JV1234.

„Já na tom zápase viděl řvát tak třetinu aktivních ligových trenérů, tak myslím, že to úplně nestandardní není,“ vysvětloval Kania, podnikatel v oblasti školství, který má opci na nákup tří čtvrtin akcií severočeského klubu.

„Pravděpodobně jste nebyl 30. dubna v Liberci… Představte si takhle tajtrdlíkovat Křetínského na zápasu Slavie. Jaká to je představa?“ připomněl fanoušek pod přezdívkou xhelj03 zápas Sparty v Liberci vloni na jaře, kdy Letenští vyhráli pod Ještědem díky dvěma kontroverzním penaltám.

Měl i pozitivní reakce. „Nenechte se prosím otrávit některými reakcemi. Jste celý život fanoušek a nevidím důvod, proč nemít radost z výhry oblíbeného klubu. Nemám pochybnosti o tom, že Slovan čekají s Vámi dobré časy!“ vzkázal další uživatel.

Kania pak v pátek ráno odpověděl v obsáhlém příspěvku, kde vysvětluje svou přízeň letenskému klubu. „Přátelé, reakce na pár komentářů, co jsem četl – velmi stručně a říkal/psal jsem to xkrát – od mala jsem byl Sparťan,“ napsal.

„Díky Spartě, díky zájmu, který ve mně a v mé ženě vyvolala, díky tomu, jak nás to začalo bavit, jsme začali uvažovat o investici do fotbalu. Nejsem pokrytec, nejsem falešný člověk, chtěl jsem, aby je včera Sparta přejela, a měl jsem strašnou radost. Stejně jako jsem málem dostal na Letné v neděli infarkt, když Slovan se smůlou na Spartě prohrál. Tyhle dvě věci se nevylučují. Až bude klub náš a budeme hrát proti Spartě, tak nepochybně vždycky vypíšu největší odměny v sezoně a bude to pro nás obrovská, obrovská motivace Spartu porazit,“ vysvětlil Ondřej Kania, který zmiňoval i český koeficient, ze kterého jednou bude chtít s Libercem v evropských pohárech těžit.

„Posledních 6 měsíců jsem velmi intenzivně se svým týmem pracoval a pracuju na tom, aby se Slovan Liberec stal klubem, který bude funkční, který bude koncepčně a strategicky nastaven tak, že bude konzistentně bojovat o Evropu. Nebylo to jednoduchých 6 měsíců, dobrovolně na sebe beru obrovské finanční a reputační riziko. A ještě nám zbývá zhruba měsíc procesu,“ prozradil, kdy by mohl uplatnit opci na koupi 75 % akcií klubu, kterou uzavřel s dlouholetým majitelem klubu Ludvíkem Karlem v prosinci minulého roku, a uplatnit ji může do poloviny května tohoto roku.

Reklama