Hlavní obsah

Kerič: Proti Spartě nám nikdo nevěřil, je to paráda

Radost čišela z chorvatského útočníka ve službách Liberce Andreje Keriče, jenž v pondělní dohrávce 8. kola dvakrát rozvlnil sparťanskou síť a významně tak přispěl ke konečné výhře 3:0. Svůj první gól navíc vsítil již ve druhé minutě. „Rychlá branka nám hodně pomohla. Nikdo nám proti Spartě nevěřil,“ řekl na přímý dotaz Sport.cz chorvatský ostrostřelec Kerič.

Článek

V posledních týdnech jste se do listiny střelců nezapsal. Dvě vstřelené branky v jednom utkání vás tak asi nadmíru potěšily...

Když jsem do Liberce přišel, půl sezóny jsem odehrál velmi dobře a dařilo se mi i gólově. Potom ovšem přišel útlum, a tak jsem rád, že jsem se  dokázal dvěma góly prosadit.

Navíc do sítě Sparty...

Určitě. Sparta je soupeř, na kterého se nemusíte nijak zvlášť motivovat.

Vám se podařilo vstřelit první gól už ve druhé minutě, což tým muselo hodně nakopnout.

Rychle vstřelené branka nám hodně pomohla. Na druhou stranu Sparta bude útočit a hrát na vítězství, ať prohrává 0:1 nebo je výsledek nerozhodný.

V minulém kole se vám utkání příliš nepovedlo a s Bohemians Praha jste prohráli 0:2. O to víc musí výhra těšit...

Právě. Nikdo nám proti Spartě nevěřil, a my jsme ji porazili 3:0. Je to paráda.

Občas nastupujete jako křídelní záložník, jindy hrajete na hrotu. Asi vám více vyhovuje role útočníka, že?

Musím přiznat, že v útoku hraji radši. Je ovšem na trenérovi, kam mě postaví. Nakonec je úplně jedno, kde nastoupím, hlavně když se budeme radovat z vítězství.

Spartu čeká ve čtvrtek důležitý odvetný zápas 1. kola Poháru UEFA proti Dinamu Záhřeb. Tak trochu symbolicky jste jako Chorvat vyslal na Letnou velké varování.

Tak bych to neviděl. Chorvat sice jsem, ale s Dinamem Záhřeb moc společného nemám.

Říká se, že chorvatští fandové jsou hodně problémoví. Myslíte, že s nimi budou komplikace?

Myslím, že ano. Už kvůli tomu, že sparťanští fandové v jednom utkání vyvěšeným plakátem dali najevo své sympatie k bývalému vůdci bosenských Srbů Radovanu Karadžičovi.

Reklama

Související témata: