Hlavní obsah

Kladiváři ve strahovských ruinách. Souček, Coufal a spol. se naladili na finále Konferenční ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdy za desítky milionů euro v obležení zubem času zdevastovaných, betonových tribun Velkého strahovského stadionu. Fotbalisté West Hamu absolvovali dopolední tréninkovou jednotku před zítřejším finále Konferenční ligy proti Fiorentině a jak můžete sami shlédnout v přiloženém videu, na trávníku nechyběli ani reprezentanti Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem. V tréninkovém areálu pražské Sparty tak paradoxně na jeden z nejdůležitějších zápasů dosavadní kariéry ladily formu bývalé hvězdy rivala ze Slavie.

Souček s Coufalem ukázali spoluhráčům stadion na Strahově. Fotbalisté West Hamu trénovali v PrazeVideo: Sport.cz

 
Článek

Jako první ozkoušel strahovský trávník realizační tým Kladivářů včetně manažera Davida Moyese přibližně v půl jedenácté, tedy nějakých třicet minut před plánovaným začátkem tréninku, otevřeného i pro zástupce médií. Těch nakonec u zábradlí postávalo několik desítek, kromě očekávané účasti novinářů z Velké Británie a České republiky nechyběl dokonce ani jeden z kolegů až z Mexika. Valnou většinu přítomných neodradilo ani pochmurné počasí v podobě mírného deště.

Sami hráči West Hamu nakonec nabrali lehčí zpoždění, na hřiště nastoupili až dvacet minut po jedenácté hodině. A symbolicky jako první vyběhla na strahovský pažit, obklopený rozpadajícími se tribunami kolosálního stadionu, největší hvězda West Hamu, kapitán Declan Rice.

24letého defenzivního středopolaře cení renomovaný server transfermarkt.com na 80 milionů euro (téměř 1,9 miliardy Kč), což z něj činí suverénně nejhodnotnějšího muže v celém kádru. Zítřejší finále proti Fiorentině bude možná navíc jeho derniérou v dresu Kladivářů, o služby anglického reprezentanta totiž údajně jeví zájem opravdoví giganti, jako například Manchester City, Bayern Mnichov či Arsenal.

Bez deseti minut hodinový trénink fotbalistů West Hamu se nesl v pohodové atmosféře, jako to ostatně v předzápasových jednotkách bývá. Skládal se víceméně jen z rozcvičky, oblíbeného baga a následně byl zakončen krátkou hrou na dvě branky. Vzhledem k tomu, že nedošlo k žádnému nešťastnému zranění, je tak West Ham plně připraven na středeční duel. V něm bude mít šanci zabojovat o první zisk první velké trofeje od roku 1980, kdy ve finále FA Cupu porazil Arsenal 1:0.

Reklama