Hlavní obsah

Součkové dohlíželi na Fouska, aby neupustil trofej. Měl jsem naštěstí zdatného pomocníka, vtipkoval šéf FAČR

Pražské náměstí Jana Palacha skrápí jemný déšť, před budovou Rudolfina dvě postavy nesou na provozorní pódium pohár pro vítěze Konferenční ligy. Za jejich zády se skví silueta Hradčan. „Trofej je pěkně těžká. Naštěstí jsem měl zdatného pomocníka," vtipkoval předseda Fotbalové asociace ČR Petr Fousek. „Před lety jsem vyhrál Evropskou ligu, pohár vážil zhruba stejně," dodal s úsměvem bývalý reprezentační stoper Tomáš Ujfaluši.

S trofejí pro vítěze Konferenční ligy se můžou fanoušci vyfotit před Rudolfinem. Tomáš Ujfaluši jí přeje FiorentiněVideo: Sport.cz

 
Článek

S vystavenou trofejí, o kterou se ve středu večer v Edenu utkají West Ham s Fiorentinou, se mají možnost u Rudolfina vyfotit fanoušci (v úterý do 18 hodin, ve středu od 10 do 18 hodin). Krátké úterní akci, která veřejné vystavení odstartovala, přihlížela dvojice fanoušků West Hamu. Oba v dresu s číslem 28 se jmenovkou českého reprezentačního záložníka Tomáše Součka.

„Pořádání finále evropského poháru je pro český fotbal vysoce prestižní záležitost. Bude tu šéf UEFA Alexander Čeferin, mí kolegové z výkonného výboru UEFA, zástupci nejen evropských lig," řekl Fousek, kterého těší, že si trofej určitě odnese některý z českých hráčů. Buď opory West Hamu Tomáš Souček a Vladimír Coufal nebo záložník Fiorentiny Antonín Barák. „Tohle je šlehačka na dortu," kvituje Fousek českou stopu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vystavení trofeje pro vítěze fotbalové Evropské konferenční ligy UEFA

Komu bude šéf tuzemského fotbalu ve středečním duelu přát? „Předseda fandí především tomu, abychom finále organizačně zvládli," smál se Fousek. To Ujfaluši má z pozice bývalého obránce Fiorentiny jednoduchou volbu. „V klubu i ve městě panuje velké nadšení, Fiorentina dvaadvacet let nehrála o nějaký titul. Znám její tým dobře, snaží se hrát konstruktivně, kombinačně. West Ham je naopak spíš silový. Nevím vůbec, co od finále čekat. Ale jde o jeden zápas, může rozhodnout každá chyba," podotkl Ujfaluši, který před 13 lety vyhrál Evropskou ligu s Atlétikem Madrid.

Také jeho těší, že na obou stranách budou stát čeští fotbalisté, navíc spoluhráči z národního mužstva. „Nebude to pro ně zvláštní, budou bojovat za svůj klub. Pamatuju si, že jsem v evropských pohárech hrával na Honzu Kollera, parťáka z reprezentace. Nedali jsme si nic zadarmo, po zápase jsme si ale normálně podali ruce," uzavřel Ujfaluši.

Reklama