Hlavní obsah

Kolize s hokejem? Snad si fanoušci vyberou správně, doufá Sejk před klíčovou bitvou Lvíčat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná si před zápasem vezme slovo a v kabině zavelí: „Už nesmíme zakopnout, pánové!“ Kapitán Václav Sejk a jeho kumpáni z jednadvacítky vědí, že po zářijové porážce 1:2 na Islandu musí ve druhém dílu kvalifikace na EURO zabrat. V pátek večer je čeká Wales, který má po dvou zápasech čtyři body (18.00, České Budějovice). Záležet bude i na umění sparťanského útočníka, jenž se ovšem v této sezoně zatím netrefil. „Rád bych to změnil,“ řekl Sejk na předzápasové tiskovce.

Foto: Martin Gregor, FAČR

Útočník Václav Sejk v této sezoně zatím neskóroval. Utne půst v pátečním zápase jednadvacítky s Walesem?

Článek

Jedenáct ostrých zápasů za Spartu, nula gólů. Na první zásah čekáte i v jednadvacítce. Trápí vás to?

Mám to v hlavě. Chci dát gól: ovšem ne kvůli sobě, ale kvůli týmu. Jsem připravený pomoct k tomu, aby to proti Walesu pro nás dopadlo co nejlíp. Čili vítězstvím.

Cítíte se po prohře na Islandu pod tlakem? Navíc vás čeká spolufavorit skupiny.

Dobře víme, jak se to ve skupině vyvíjí a o co v zápase půjde. Musíme to s Walesem zvládnout za tři body, ale doufám, že z toho nebudeme nervózní a začneme aktivně. Snad ukážeme, kdo je doma a kdo chce vyhrát víc.

Vyhrát ale určitě budou chtít i Velšané, kteří v kvalifikaci zatím pokaždé bodovali. Co vy na to?

Podobně jako Islanďané mají velkou kvalitu na míči a technicky jsou výborní. Vzadu se opírají o mohutné hráče a ve vysokém počtu hrají i nahoře. Musíme si pohlídat nejen kreativního záložníka Colwilla, který v posledních utkáních Walesu vynikal nejvíc. Čeká nás těžký zápas, stejně jako příští úterý proti Dánsku.

Půjde to proti Walesu i bez stopera Martina Vitíka, jenž dostal pozvánku do reprezentačního áčka?

U Viťase byla jen otázka času, kdy půjde do áčka. Je tam zaslouženě, u nás ve Spartě podává skvělé výkony. Bude nám chybět, ale musíme se snažit nahradit ho nejlépe, jak budeme moct. Totéž se týká zraněného Michala Černáka. Na Islandu z pravé strany dost podporoval ofenzivu, ale máme tu další kluky, kteří můžou zahrát minimálně stejně kvalitně jako on.

Často se mluví o kouzlu Českých Budějovic, kde české jednadvacítky za poslední čtyři roky prohrály jediný zápas. Spoléháte na to?

My, kteří jsme hráli už v předchozí jednadvacítce, o téhle bilanci víme a chceme, aby tomu věřili i noví kluci. Nemáme si na jihu na co stěžovat, podmínky máme perfektní. Cítíme se tady příjemně, ale nepodléháme tomu, nejsme tu na dovolené. Víme, že se v pátek ve stejný čas v Budějovicích hraje hokej, ale snad fanouškům ukážeme, že na nás přišli správně. A že je dobrým výkonem a výsledkem pozveme i na Dánsko.

Mimochodem, předzápasový trénink jste tentokrát neabsolvovali na stadionu Dynama, byli jste tam už ve středu. Nevadí vám to?

Vůbec, stadion jsme si osahali už o den dřív. Je v tom i kus pověrčivosti. Minule na Islandu jsme měli předzápasový trénink na hlavním stadionu – a prohráli jsme. Zato nejen na letošním EURO se nám před výhrou s Německem vyplatilo, že jsme trénovali jinde. Je to detail, ale třeba nám to pomůže i teď.

Reklama