Hlavní obsah

Korejský obránce Kim Min-če jde za více než miliardu korun z Neapole do Bayernu

Fotbalisty Bayernu Mnichov posílí korejský obránce Kim Min-če z Neapole, které letos pomohl získat italský titul. Podle německých médií za něj bundesligový mistr zaplatí výstupní klauzuli ve výši 50 milionů eur (1,2 miliardy korun), což z něj udělá nejdražšího korejského fotbalistu. Kim Min-če, který právě dokončil ve své vlasti povinnou základní vojenskou službu, podepíše s Bayernem smlouvu do roku 2028.

Foto: Fotobanka Profimedia

Korejský obránce Kim Min-če míří z Neapole do mnichovského Bayernu.

Článek

Korejský reprezentant, který měří 190 centimetrů, nahradí v defenzivě Bayernu Francouze Lucase Hernándeze, jenž má namířeno do Paris Saint-Germain.

V Neapoli strávil šestadvacetiletý obránce pouze jednu sezonu, během níž odehrál 45 zápasů a dal dva góly. Italský klub na něm výrazně vydělá, loni ho koupil z Fenerbahce Istanbul za 18 milionů eur. Také v tureckém týmu byl Kim Min-če pouze rok. Předtím hrál v Číně a Koreji.

O statného obránce měl velký zájem i Manchester United, ale nakonec uspěl Bayern. Kim Min-če je třetí letní posilou mnichovského klubu po Konradu Laimerovi a Raphaëlu Guerreirovi.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 84. min Živě
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG