Hlavní obsah

Kpozova branka? Šlo o centr, dělal jsem si z něj legraci, usmál se Klíma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trefil se po více jak roce, navíc fotbalový útočník Baníku Jiří Klíma sehrál klíčovou roli při vlastním a rozhodujícím gólu Tekijaškiho na 3:1. Ostrava vyhrála ve 27. kole Fortuna ligy v Jablonci 3:2 a Střelnici v lize dobyla po osmnácti letech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jiří Klíma a Paixao Da Silva Ewerton z Ostravy se radují z třetího gólu

Článek
Fotogalerie

Byl už gólový půst dlouhý?

Vím, že to bylo už přes rok. Pro mě jako útočníka jde o nehezkou bilanci, ale na druhou stranu, kvůli zranění jsem neměl tolik odehraných minut… Už to však trvalo dlouho a v hlavě jsem to měl. Ovšem až tak moc jsem si to nepřipouštěl. Věděl jsem, že každá série jednou skončí.

Skončila i jedna týmová, neboť Baník v Jablonci vyhrál po osmnácti letech.

Věděli jsme to, ale ve finále jsme na tohle zrovna nějaký velký zřetel nebrali.

Čím jste Jablonec přehrávali?

Asi jsme byli lepší v produktivitě. Nemyslím si, že šlo o nějaký hezký líbivý fotbal. Bylo to hodně o soubojích. Terén tady asi ani nedovolí hrát nějakou hezkou kombinační hru a my jsme věděli, že to tady musíme ukopat, ať to vypadá jakkoliv. Povedlo se.

Měl jste prsty i v Tekijaškiho vlastním gólu. Jak se ta poněkud nepřehledná situace z vašeho pohledu seběhla?

Nabíhal jsem na přední tyč, kde mě hezky našel Ewe (Ewerton). Snažil jsem se míč protečovat do brány, bohužel spadl na tyčku. Ale dohrál jsem situaci, chtěl jsem to dávat pod sebe, ale byla tam skrumáž a někdo si balon srazil do branky. Šťastný, ale rozhodující gól.

Tekijaški si dal druhý vlastní gól v tomto týdnu. Dokážete se vžít do jeho pocitů?

Asi ne. Dal jsem si snad jenom jeden vlastňák. Nahrával jsem to pod sebe a ani jsem nevěděl, kdo ho dal. Byl jsme hlavně rád, že balon je v síti a vedeme 3:1.

Překvapilo vás, kolik jste tam dostal prostoru?

Když to řeknu blbě, naběhl jsem na přední tyč naslepo a ani nevím, kolik nás ve vápně bylo. Strhával jsem to na přední tyč s tím, že buď mě trefí, nebo ne. Ewe mě našel a škoda, že to nepadlo hned do brány. Míč se hned odrazil zase ke mně. Asi i pro obránce je tohle těžké, když člověk neví, jak se míč odrazí, kutálel se tam po brankové čáře. Šťastný moment, ale jsem za něj rád.

Kpozo překvapil Hanuše druhým gólem v prvním poločase střelou ze strany snad ze třiceti metrů. Šlo o střelu, nebo špatný centr?

(usměje se) Myslím, že to byl špatný centr. Buďme upřímní. Koukal, koho by našel na zadní tyči a svezlo se mu to na přední. Ve finále jsem si z něj dělal srandu, že je to asi jeho jediný pořádný centr, co v Baníku dal, a hned z toho byl gól. Doufám, že na to naváže a do vápna to bude sypat častěji. Na podzim hodně těžil z toho, že měl před sebou na křídle Eweho.

Výhrou v Jablonci jste si pojistili místo hned za silnou trojkou, jak nyní vnímáte svou pozici v boji o čtvrté místo?

Každý ligu sledujeme, známe výsledky. Před zápasem jsme kvůli tomu měli i zvýšenou motivaci, že se můžeme utrhnout. Ale když si uhrajeme naše zápasy tak, jak máme, na ostatní koukat ani nemusíme. Ale je lepší mít udělaný nějaký polštář.

Koho teď považujete za největšího konkurenta v boji o čtvrté místo?

Těžko říct. Slovácko z toho na jaře docela vypadlo, ale tým mají zkušený, jen jim vypadli nějací hráči. Asi Slovácko, Boleslav, teď se tam ještě hodně tlačí Liberec. S ním budeme hrát ve třicátém kole doma, taky půjde o hodně důležitý zápas. Když zvládneme naše zápasy s Karvinou, na Spartě a s Libercem, věřím, že do nadstavby půjdeme ze čtvrtého místa a tam už to může být o jednom zápase.

Reklama

Související témata:
Jiří Klíma (fotbalista)