Hlavní obsah

Křeč a první gólová nula. Slávistům sebralo radost video, Trpišovský nechápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desátý ligový zápas, první nula. Slavia se poprvé v sezoně gólově zasekla, v Teplicích se zmohla jen na bezbrankovou remízu a ztráta na první Spartu narostla na dva body. Generálka na čtvrteční pokračování Evropské ligy s Tiraspolem se nepovedla: slávisté se sice na našlapaných Stínadlech jednou trefili, jenže gól jim sebralo video. A také nemuseli mít ani bod, na konci první půle ustáli penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie poprvé v ligové sezoně neskórovali a v Teplicích remizovali 0:0

Článek

Slávističtí fanoušci dlouho trpěli, červenobílou partu dusila křeč. Vršovickému týmu až příliš často chyběla rychlost, nápady i zakončení. A nepočítal se ani zásah žolíka Mojmíra Chytila ze 73. minuty: úleva pro slávistický národ nepřišla, skoro pět minut bylo v hlavní roli video. Rozhodčí Dalibor Černý stál uprostřed hřiště a nepřehlednou situaci na dálku konzultoval s VAR Janou Adámkovou. Nakonec gól odvolal kvůli ofsajdu Matěje Juráska, jenž tečoval balon patou.

„Těžko se mi to kouše. Dáte gól, jenže po pár minutách je odvolaný. Podle mě tam byl ještě faul na Matěje Juráska, do ofsajdové pozice se dostal právě kvůli němu,“ vykládal slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v zápase s Teplicemi

„Moc jsem nevěřil, že by sudí ten gól nakonec neuznal. Z mého pohledu těžko říct, tu situaci jsem ještě neviděl,“ reagoval hodinu po zápase teplický kouč Zdenko Frťala.

„Radoval jsem se, byli jsme v euforii. Kluci šli na půlku a pak se na pár minut přestalo hrát. Rozhodčí mi potom v přerušené hře říkal, že tam byl ofsajd. Hodně smolný moment,“ smutnil slávistický brankář Aleš Mandous.

Jeho kumpáni se v ofenzivě trápí od začátku sezony, ovšem ligovou nulu zažili poprvé. „Nějaké náznaky jsme měli už v první půli, ale nedotáhli jsme to. Vázla nám rozehrávka i koncovka, přitom na tréninku to kluci v pohodě uklízí do brány,“ poznamenal Mandous.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický Filip Havelka v souboji s Václavem Jurečkou

Byl za hrdinu, když vyrazil penaltu teplickému teenagerovi Tadeáši Vachouškovi. „Vůbec jsem ho neměl dopředu načteného, naštěstí jsem si vybral správnou stranu. Nechtěl jsem jít tělem napřed, abych to mladému Vachymu neulehčil. Je to hodně o štěstí,“ líčil Mandous. „Bod je pro nás málo, ale už ve čtvrtek proti Tiraspolu může být líp.“

Mimochodem, video bylo v akci ještě jednou, netypicky až po závěrečném hvizdu. Ještě před odchodem do kabin sudí Černý přezkoumal u monitoru jednu žhavou situaci z nastavení a teplický stoper Soufiane Dramé dostal červenou kartu. A Mandous schytal žlutou.

„Měl tam nějakou výměnu názorů s Igym,“ zmínil Mandous svého parťáka, stopera Igoha Ogbua. „Šel jsem ho bránit, trochu se pošťuchovali. Byly v tom emoce, já dostal žlutou. Co jsem slyšel od rozhodčího, Dramé dostal červenou asi za loket Igymu. Ovšem já tu situaci pořádně neviděl.“

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen