Hlavní obsah

Krmenčík si kvůli plivnutí na soupeře dlouho nezahraje. Desetimilionovou pokutu hravě zaplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michaela Krmenčíka čeká v indonéské lize nucená herní přestávka. Bývalý hráč Viktorie Plzeň či pražské Slavie pyká za nedávné plivnutí na soupeře. Kromě zápasového trestu zaplatí 29letý útočník i na první pohled tučnou pokutu, jejíž výše je ale po přepočtení na české koruny spíše symbolická.

Foto: instagram.com/persija/

Michael Krmenčík v dresu Jakarty

Článek

Vše se odehrálo na začátku prosince v zápase Krmenčíkova klubu Persije Jakarta a Borneem. Český forvard a kapitán soupeře Diego Michiels si šli po krku téměř celé utkání, vše vyvrcholilo přibližně čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem.

Michiels nejprve plivl Krmenčíkovi zezadu na krk, což si autor devíti gólů v českém reprezentačním dresu nenechal líbit. Nesportovní gesto oplatil a protivníka trefil do obličeje, načež od něj dostal facku a svalil se na trávník.

Zatímco Michiels byl vyloučen, Krmenčík dostal žlutou kartu. Zápas pro něj ale stejně skončil, protože ho protivník znovu atakoval a Krmenčík opustil trávník na nosítkách v doprovodu lékařů.

„Hráči se chovají jako boxeři, takže pokud chcete být boxery, vypadněte ze hřiště a běžte do ringu," prohlásil po utkání šéf tamní disciplinární komise Erwin Tobing. Už to naznačovalo, že tresty musí přijít.

Verdikt padl v neděli večer. Kapitán Bornea Michiels si nezahraje dlouhých osm zápasů, Krmenčíka čeká pauza o dva duely kratší. Jak dlouho bude Čech reálně chybět? Pokud nepřijdou zdravotní či jiné problémy, může Krmenčík zasáhnout až do klání s Nusantarou 26. ledna.

Oba hlavní aktéři médii propíraného incidentu musí rovněž sáhnout do kapsy, jelikož dostali finanční pokutu deseti milionů indonéských rupií. Zdá se vám to hodně? Jste na omylu. Podle aktuálního kurzu se jedná o necelých 15 tisíc korun.

Reklama