Hlavní obsah

Ancelotti nic nevymýšlel a vyšlo to. Modrič a Valverde? Velkolepé představení, chválil kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitva nejen o fotbalovou prestiž a slávu, v neděli také přímý souboj o čelo španělské La Ligy. Jubilejní 250. El Clásico ovládl na domácí půdě poměrem 3:1 Real Madrid. Zatímco kouč Carlo Ancelotti si pochvaloval sestavu bez experimentů, trenér hostující Barcelony Xavi litoval neproměněných šancí.

Foto: Reuters

Kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti během vítězného El Clásica.

Článek
Fotogalerie

Real rozhodně nebyl aktivnější. Barcelona svého soupeře výrazně přestřílela a měla větší držení míče. Jenže útočníci v čele s Robertem Lewandonwskim se po většinu zápasu hledali.

„Měli jsme šance na vítězství, ale nevyužili je. Jediná pozitivní věc je, že hráči, kteří nastoupili později, předvedli dobrý výkon. Dnes jsme si ale nezasloužili prohrát. Pracovali jsme až do konce, jenže takový je fotbal," zhodnotil Xavi, pro kterého šlo o padesáté klání na lavičce katalánského velkoklubu.

Naopak Real Madrid proměnil, na co sáhl. V poločase vedl 2:0 po zásazích Karima Benzemy a Federica Valverdeho. I když v 83. minutě snížil Ferran Torres, razítko na konečný výsledek 3:1 dal z penalty střídající Rodrygo, kterého v pokutovém území fauloval Eric García.

„Věděli jsme, že jde o klíčový zápas. Jsem velmi šťastný za vítězství a za to, že jsem vstřelil ještě jeden gól," usmíval se autor rozhodující trefy.

Kouč domácího celku byl samozřejmě spokojenější než jeho protějšek. „Museli jsme podat komplexní výkon, což se nám povedlo. Je pravda, že začátek nebyl dobrý, ale dostali jsme se do vedení a ve druhém poločase hru dobře kontrolovali," uvedl Ancelotti.

Real si tak spravil chuť po březnovém výprasku 0:4 rovněž na svém stadionu. Ancelotti tehdy dal středopolaře Luku Modrič na falešnou devítku, čehož po utkání litoval. „Přemýšlel jsem o minulé sezóně, kdy jsem zkoušel experimenty. Dnes jsem se snažil nevymýšlet a dávat hráče na jejich obvyklá místa," konstatoval a vyzdvihl hru zejména své středové řady. „Bylo to úžasné představení," rozplýval se. Podobně chválil také univerzála Valverdeho. „Velkolepý hráč," dodal.

Premiéra s hořkým koncem a bídný týden

Své první El Clásico odehrál krajní obránce Alejandro Balde. Po utkání uvedl, že je hrdý, že dostal příležitost nastoupit v tak mimořádném souboji.

„Ale chtěl jsem vyhrát. Většinu zápasu jsme měli pod kontrolou. Real dal góly z mála šancí. Jsme nervózní, neradi prohráváme. Liga je však ještě dlouhá," narážel 18letý Španěl na fakt, že tým z hlavního města zvládl mimo jiné boj o čelo tabulky a po devíti odehraných kolech má na svého rivala náskok tří bodů.

Barcelona prohrou završila nepovedený týden. Ve středu totiž remizovala v rámci Ligy mistrů doma s Interem Milán 3:3 a ve skupině ještě s Bayernem Mnichov a suverénně poslední Viktorií Plzeň nemá postup ve svých rukou.

Toho škodolibě využili fanoušci Realu, který už má účast v jarních vyřazovacích bojích jistou. „Budete hrát zase Evropskou ligu," posmívali se rivalovi. Těšit je vylepšení historické bilance v El Clásicu. Z 250 soutěžních zápasů jich Real opanoval 101 a Barcelona 97.

Reklama