Hlavní obsah

Arbitráž rozhodne o Suárezově odvolání do konce příštího týdne

Uruguayský fotbalista Luis Suárez v pátek dorazil do švýcarského Lausanne před Sportovní arbitráž (CAS). Ta projednává odvolání sedmadvacetiletého útočníka proti čtyřměsíčnímu trestu zákazu činnosti za kousnutí italského obránce Giorgia Chielliniho na mistrovství světa v Brazílii. Očekává se, že arbitráž rozhodne do konce příštího týdne.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Luis Suárez přichází na jednání Sportovní arbitráže (CAS) v Lausanne.

Článek

Suárez na základě přezkoumání záznamu z utkání základní skupiny dostal zákaz fotbalové činnosti na čtyři měsíce a nesmí nastoupit v devíti reprezentačních zápasech. Zároveň musel zaplatit pokutu sto tisíc švýcarských franků (asi 2,3 miliónu korun).

Proti trestu vystoupila světová hráčská unie FIFPro. "Čtyřměsíční zákaz všech aktivit spojených s fotbalem je nespravedlivý, bere Suárezovi jeho právo pracovat alespoň na klubové úrovni. Na mezinárodní úrovni, kde k incidentu došlo, je to také příliš přísný trest, protože se rovná dvouletému zákazu," uvedla unie.

Podle unie by měl CAS nejvyšší trest v historii MS snížit například i s přihlédnutím k reakcím fotbalové veřejnosti. Za Suáreze se totiž nakonec postavil například i Chiellini, který zákaz činnosti označil za přemrštěný. "Rozhodně teď nemám pocit radosti nebo zadostiučinění," uvedl italský zadák.

Reklama