Hlavní obsah

Atlético - Real Madrid 1:0Atlético po téměř čtyřech letech porazilo v madridském derby Real

Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid porazili v 35. kole španělské ligy už jistého mistra Real 1:0 a městské derby ovládli poprvé od Superpoháru v srpnu 2018. Na třetí Sevillu ztrácejí jen bod, andaluský celek vybojoval v šesté minutě nastavení remízu 1:1 ve Villarrealu. Reprezentační záložník Jakub Jankto přihlížel z lavičky bezbrankové remíze Getafe s Vallecanem.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Fotbalisté Atlétika Madrid se radují z branky do sítě Realu.

Článek

Trenér Realu Carlo Ancelotti nechal po vypjaté semifinálové bitvě v Lize mistrů s Manchesterem City a postupu do finále odpočívat několik opor včetně nejlepšího střelce Benzemy nebo brankářské jedničky Courtoise. Atlético toho využilo k přerušení osmizápasové série bez výhry v derby. Jedinou branku utkání vstřelil ve 40. minutě Carrasco, který překonal Lunina z pokutového kopu.

V utkání dvou pohárových aspirantů mezi Villarrealem a Sevillou se to podstatné odehrálo až v závěru. V 86. minutě poslal do vedení semifinalistu Ligy mistrů záložník Lo Celso, při poslední akci ale propadl po rohovém kopu míč ke Koundému a sevillský stoper zařídil svému týmu remízu. "Žlutá ponorka" přesto drží sedmou pozici zajišťující účast v kvalifikaci Konferenční ligy.

Výsledky 35. kola španělské fotbalové ligy
Getafe - Vallecano 0:0
Villarreal - FC Sevilla 1:1 (86. Lo Celso - 90.+6 Mir)
Espaňol Barcelona - Pamplona 1:1 (67. Melamed - 42. Barja)
Atlético Madrid - Real Madrid 1:0 (40. Carrasco z pen.).

Reklama

Související témata: