Hlavní obsah

Barcelona - Cádiz 2:0Barcelona dlouho čekala na gól, výhru nad Cádizem zařídili Pedri a Torres

Barcelona odvrátila ve druhém kole španělské fotbalové ligy další bezbrankovou remízu až v závěru utkání. Domácí výhru 2:0 nad Cádizem zajistili obhájcům titulu Pedri a Ferran Torres. Fotbalisté Atlética Madrid nastoupili poprvé ve výročních dresech s původním znakem oslavujícím 120 let klubu, na hřišti Betisu se body po bezbrankové remíze rozdělily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ansu Fati v dresu Barcelony. (ilustrační foto)

Článek

Ikonický Camp Nou je v současné době v přestavbě, poprvé od roku 1957 tak Barcelona odehrála domácí zápas na jiném stadionu. Svěřencům kouče Xaviho se na Olympijském stadionu proti Cádizu i přes velkou převahu dlouho nedařilo skórovat. První branku vstřelila Barcelona až v 82. minutě, kdy se po Gündoganově přihrávce prosadil Pedri.

V samém závěru pak "Blaugrana" potvrdila vítězství. Lewandowski prodloužil centr na Torrese, který po samostatném úniku překonal Ledesmu.

Zápas mezi Betisem a Atléticem Madrid nenašel vítěze. Jedinou střelu na branku v celém zápasu zaznamenalo Atlético, jednalo se zároveň o největší šanci zápasu. Roh Griezmanna přistál na hlavě Hermosa, po které musel domácí Rui Silva vytáhnout míč nad branku. V závěru mohl ještě rozhodnout Morata, jeho kličku však brankář dobře vystihl.

Girona po remíze v úvodním kole na hřišti San Sebastianu porazila Getafe jednoznačně 3:0, dva góly dal Stuani. Uruguayský útočník se stal prvním hráčem Girony, který ve španělské lize nastřílel 50 gólů.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:
Girona - Getafe 3:0 (56. a 65. Stuani, 12. Herrera)
FC Barcelona - Cádiz 2:0 (82. Pedri, 90.+4 Torres)
Betis Sevilla - Atlético Madrid 0:0

Reklama