Hlavní obsah

Barcelona pod palbou: Co bude s Messim a proč ženský tým cestoval v ekonomické třídě a muži v luxusu?

Praha

Do začátku nového ročníku La Ligy zbývají ještě více než tři týdny, v Barceloně je však živo už teď. Pořádné dusno vyvolaly především spekulace o možném odchodu superstar katalánského klubu Lionela Messsiho do Interu Milán. Nejen tomu však musí představitelé úřadujícího šampióna španělské ligy čelit.

Foto: Henry Romero, Reuters

Argentinec Lionel Messi při rozcvičení před utkáním s Nigérií.

Článek

Za 100 miliónů eur zamířil Cristiano Ronaldo do Juventusu. Od jeho přestupu uplynulo jen pár dní a řada zahraničních médií přišla s tím, že ho do Itálie bude následovat jeho hlavní rival Lionel Messi.

I na Apeninském poloostrově by tak pokračovala pomyslná bitva pravděpodobně dvou nejlepších fotbalistů současnosti. Že by však tato varianta opravdu nastala, vedení Barcelony popírá.

Mluvčí španělského giganta Josep Vives se k celé kauze dnes vyjádřil. "Neumím si představit situaci, kdy by z klubu Messi odešel. Souhlasím, že to je trošku hektické období, spekulace médií dávají hodně podnětů k takovým dohadům, ale já věřím, že Lionel v klubu zůstane," říkal zástupce klubu na předsezónním soustředění Barcelony v Severní Americe.

Rovné podmínky i pro ženský tým

Vedení klubu však muselo čelit i dalšímu ožehavému tématu. Na soustředění do Severní Ameriky totiž vyrazil kromě "áčka" Barcelony i ženský tým. Ale zatímco Suárez a spol. si dle tradice hověli v luxusní business třídě, ženský tým se musel spokojit s ekonomickou.

"Celá situace nás velmi mrzí. Ale opravdu jsme to tak nechtěli. Když jsme letadlo zajišťovali, nevěděli jsme, že s muži také pocestuje ženský tým. Takže pak to dopadlo takto," vysvětloval mluvčí.

"Ale ženy cestovaly v pohodlí. Velmi si jich vážíme a máme k ženskému fotbalu a našemu týmu velký respekt. Už se to nestane. Náš ženský tým je profesionální a chceme, aby měl stejné podmínky jako další špičkové týmy Evropy. Takové, jako mají muži," ujišťoval Vives.

Vives se krátce vyjádřil i k nové posile Barcelony Malcolmovi, který přišel za více než jednu miliardu korun z francouzského Bordeaux. A veškeré zákulisní praktiky, které přestup jednadvacetiletého fotbalisty provázely, odmítá.

"Všechny strany se dohodly na podmínkách jeho příchodu. Máme v tomto ohledu čisté svědomí. Jednali jsme čestně a nemáme proč se stydět za to, že jsme získali tak talentovaného fotbalistu," dodal Vives.

Reklama

Související témata: