Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 0:4Barcelona potupila v El Clásicu madridského rivala. Bílý balet dostal čtyři góly

Fotbalisté Barcelony ve šlágru 29. kola španělské ligy deklasovali vedoucí Real v Madridu 4:0 a poskočili na třetí místo tabulky. Útočník Pierre-Emerick Aubameyang se ve svém prvním Clásicu blýskl dvěma góly a asistencí. Real má v čele tabulky devítibodový náskok na Sevillu, která remizovala bez branek se San Sebastianem a v domácí soutěži potřetí za sebou uhrála nerozhodný výsledek.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fotbalisté Barcelony ve šlágru španělské ligy rozdrtili vedoucí Real Madrid a měli z toho pořádnou radost.

Článek

Barca od začátku přehrávala domácí tým, kterému chyběl zraněný nejlepší střelec Benzema. Ve 29. minutě otevřel skóre Aubameyang hlavou po centru Dembélého a francouzský křídelník za devět minut z rohu připravil i druhý gól pro stopera Araúja.

Real i po změně stran dělal velké chyby v obraně. Torres nejprve samostatný únik neproměnil, ale ve 47. minutě už se trefil po patičce Aubameyanga, jenž o pět minut později zvýšil na 4:0.

Foto: Susana Vera, Reuters

Šlágr španělské ligy přinesl fotbalistům Barcelony hodně radosti, nad Realem Madrid vysoko vyhráli.

Gabonský kanonýr po lednovém příchodu z Arsenalu dal za Barcelonu devět branek v 11 soutěžních utkáních. Aubameyang proti Realu skóroval v pěti soutěžních duelech za sebou, což se žádnému jinému hráči ve 21. století nepodařilo.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Brankář Realu Madrid Thibaut Courtois sice tentokrát zasáhl, prestižní bitvu ale ve španělské lize ovládla Barcelona.

Katalánci protáhli ligovou sérii bez porážky na 13 zápasů a úhlavního rivala porazili po šesti soutěžních duelech a poprvé od března 2019. Real vyšel bodově naprázdno po osmi kolech.

Sevillský tým v lize neprohrál popatnácté za sebou. Po změně stran ale domácí měli velké štěstí, protože Portu trefil tyčku a Silva břevno. Real Sociedad tak zůstal šestý o dva body za Betisem, jenž rovněž remizoval 0:0 ve Vigu.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:
Espaňol Barcelona - Mallorca 1:0 (42. De Tomás)
Cádiz - Villarreal 1:0 (90. Sobrino)
Vigo - Betis Sevilla 0:0,
FC Sevilla - San Sebastian 0:0,
Real Madrid - FC Barcelona 0:4 (29. a 53. Aubameyang, 38. Araújo, 47. Torres).

Reklama

Související témata: