Hlavní obsah

Barcelona řeší problém. Registrovaných má pouze 13 hráčů, dva z nich jsou na odchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení fotbalové Barcelony řeší trabl. Katalánský klub má totiž registrovaných pouze 13 hráčů, a to pouhých osm dní před výkopem úvodního zápasu sezóny s Getafe. Důvodem jsou finanční potíže, které již dlouhodobě sráží úřadující mistry španělské nejvyšší soutěže. S informací přišel španělský Sport.

Foto: Profimedia.cz

Ousmané Dembelé v dresu Barcelony při přípravném zápase

Článek

Aktuálně má katalánský klub na soupisce pouze třináct jmen. Marc-André Ter Stegen, Jules Koundé, Eric García, Andreas Christensen, Pedri, Gavi, Franck Kessié, Frenkie De Jong, Ferrán Torres, Ansu Fati, Raphinha, Robert Lewandowski a Ousmane Dembelé.

Ve výčtu tak chybí všechny nové posily Blaugranas, například poslední vítěz Ligy mistrů s Manchesterem City Ilkay Gündogan či Španěl Inigo Martínez, který dorazil z Bilbaa. Na seznamu aktuálně však nejsou ani hráči, kteří s klubem podepsali před sezónou nový kontrakt. Jedná se o Ronalda Arauja, Sergiho Roberta, Marcose Alonsa a brankáře Iňakiho Peňu.

Kataláncům by měl pomoci k vyřešení tohoto problému s pravidly španělské ligy prodej dvou hráčů z aktuálního kádru. Jedním z nich by měl být reprezentant Pobřeží slonoviny Franck Kessié. Ten má podle zahraničních médií blízko k přestupu do Saudské Arábie, konkrétně do klubu Al Ahli. To by mělo Barceloně přinést finanční injekci ve výši 15 milionů eur (asi 360 milionů korun).

Druhým hráčem na odchodu by měl být Francouz Ousmané Dembelé. Podle známého novináře Fabrizia Romana brzy podepíše smlouvu ve francouzském PSG, které za něj údajně aktivovalo finanční klauzuli ve výši 50 milionů eur (asi 1,2 miliardy korun). Podepsat by měl kontrakt do roku 2028.

Pokud se tak stane, francouzský útočník přestoupí za pouhý zlomek částky, za který ho Barcelona do svých řad přivedla. Podle webu Transfermarkt ho vedení úřadujících mistrů ligy přivedlo z německého Dortmundu za 140 miliónů eur (asi 3,4 miliardy korun). Za případný přestup by tak Katalánci neinkasovali ani polovinu z investované částky.

Díky finanční injekci z těchto dvou transferů by mělo být vedení Blaugranas nakonec schopné dosud nezaregistrované hráče dopsat. Legenda týmu a aktuálně trenér Katalánců Xavi by tak měl mít svůj celý kádr k dispozici už k prvnímu zápasu. Musí však čekat, než se tyto přestupy stanou oficiálními.

Podle webu barcauniversal.com Barcelona také navíc čeká na investici od německých investorů, která by měla klubu přinést finanční příjem ve výši 65 milionů eur (asi 1,5 miliardy korun). Němcům za výměnu katalánský klub poskytne 16% vlastnictví své produkční společnosti Barca Studios. Jednání ale údajně drhnou a není vůbec jisté, zdali se smlouva nakonec podepíše.

Začátek nové sezóny se katalánskému klubu nezadržitelně blíží. Už 13. srpna rozehrají svůj první ligový zápas nové sezóny na půdě Getafe. Již v září je čeká úvodní kolo skupinové fáze Ligy mistrů, kde budou jistě chtít napravit loňský nepostup do vyřazovací fáze a pád do Evropské ligy.

Reklama

Související témata: