Hlavní obsah

Barcelonu málem pohřbil vlastní odchovanec. Svým počinem navázal na Mbappého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mládeži Barcelony se neprosadil, tak zamířil přes Birmingham až do třetiligového španělského týmu CF Intercity. Ve středu ale 21letý fotbalista Oriol Soldevila svému bývalému zaměstnavateli ukázal, čeho je schopný. „Je to sen,“ žasnul po hattricku do sítě A-týmu katalánského velkoklubu v pohárovém utkání. Prohru 3:4 po prodloužení však neodvrátil.

Foto: @CFIntercity, Twitter

Křídelník klubu Intercity CF Oriol Soldevila vstřelil proti Barceloně ve španělském poháru hattrick.

Článek

„Culé (fanoušek Barcelony) jsem od narození. Už z prvního gólu jsem měl velkou radost, druhému a třetímu stále nemůžu uvěřit. Mám z nás velkou radost," prohlásil po utkání křídelník, jenž v mládežnických kategoriích reprezentoval slavnou barcelonskou akademii.

Dál se ale neprosadil a stejně jako mnoho talentovaných fotbalistů odešel hledat štěstí jinam. Na dvě sezony zakotvil v týmu Birminghamu do 21 let, v létě se pak vrátil zpět do Španělska do aktuálně 16. celku třetí ligy.

„Věděli jsme, že budeme trpět a hlavně běhat za míčem, ale byla to skvělá hra. Proti nám stáli fotbalisté nejlepší světové úrovně. Odcházíme se vztyčenou hlavou," usmíval se i přes prohru Soldevila. Navíc je prvním hráčem od počinu Kyliana Mbappého v únoru 2021, který vstřelil Barceloně hattrick.

Pro zajímavost, hráči Intercity remizovali v prosinci 0:0 s B týmem svého středečního soka. V úterý však měli na lopatkách vedoucí mančaft La Ligy. V utkání třikrát prohrávali, díky své hvězdě s číslem 18 ale dokázali pokaždé vyrovnat. Favorita pak poslal do osmifinále až v prodloužení Ansu Fati.

„Po celou dobu jsme byli ve hře o postup. Když trenér vidí u svých svěřenců víru a odhodlání, může na ně být jen hrdý. Cílem bylo prezentovat se jako důstojný soupeř. Jasně, nejsme zvyklí hrát v takovém tempu, takže v závěru byli kluci na hranici svých fyzických možností. Ale nechali tam všechno a ještě mohli znovu vyrovnat," chválil kouč Gustavo Siviero.

Naopak pro Barcelonu jde o další ukázku toho, že jejím aktuálně hlavním problémem je neschopnost dovést dobře rozehraná klání do úspěšného konce. „Tento zápas mě zneklidňuje," přiznal po duelu s Intercity trenér Xavi.

Už na konci roku 2022 jeho tým ztratil vedení 1:0 v emotivním městském derby s Espanyolem. „To bylo první varování, teď přišlo druhé. Nemůžeme být spokojeni, ale tohle se v poháru stává. Mohli jsme odskočit na 2:0 nebo 4:2, ale sami jsme si to zkomplikovali. Nebyli jsme dost dobří ani v jednom pokutovém území,“ vysvětloval Xavi. Teď ho navíc čeká víkendový ligový šlágr s Atléticem Madrid a následně semifinále Superpoháru proti Betisu.

Reklama

Související témata: