Hlavní obsah

Česká hvězda vyměnila Juventus za Atlético. S Nedvědem jsem přestup neřešila, přiznává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři roky a dost. Česká fotbalová královna Andrea Stašková zamávala na rozloučenou Juventusu a těší se na nové dobrodružství. Před pár dny podepsala smlouvu na dvě následující sezony se španělským Atlétikem Madrid. „Nějakou českou stopu jsem v Turíně nechala, něco jsem s Juve vyhrála, ale těším se na novou výzvu," hlásí dvaadvacetiletá útočníce v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: archiv Andrey Staškové

Nejlepší česká fotbalistka za loňský rok Andrea Stašková bude hrát od nové sezony za Atlético Madrid.

Článek

Získala jste s Juventusem sedm trofejí za tři roky, což není málo. Co se stalo, že jste se rozhodla pro změnu?

Od Juventusu jsem měla nabídku k prodloužení smlouvy. Na všechny v klubu jsem si zvykla, dařilo se nám. Jenže přišel taky zájem Atlétika, tak jsem všechno zvažovala a nakonec jsem se zkusit něco nového.

Co uvedla Stašková po přestupu na webu Atlétika
„Španělský fotbal je nyní na vysoké světové úrovni. Ze zájmu klubu jsem měla hodně velkou radost. Jsem šťastná, že jsem součástí vaší rodiny, a nemůžu se dočkat nových výzev s vámi všemi."

Probírala jste konec v Itálii s českou legendou Pavlem Nedvědem, jenž je klubovou legendou?

Neměla jsem možnost. Během mého působení jsme si párkrát něco napsali, viděli jsme se jen na společných akcích. Samozřejmě jsem cítila, jaká je to osobnost. V Itálii má parádní jméno, fanoušci jsou z něj unešení.

Takovou podporu od krajana mít ve Španělsku nebudete...

Je pravda, že pár Čechů za Atlético hrálo, ale nikdo jako Pavel Nedvěd tam není. Zatím jsem byla v Madridu jen jeden den. Ohlášení mého přestupu se trochu protáhlo, ale žádný problém nebyl. Zvládla jsem si zatím jen projít stadion, udělala jsem krátký rozhovor pro Atlético.

Vážně jste si už troufla na rozhovor ve španělštině?

Španělsky jsem se už nějaké základy stihla naučit, ale italsky a anglicky mluvím plynule, takže ohledně španělštiny musím přidat. Pracuje se na tom. Do Španělska jsem se moc těšila, budou to nové zkušenosti - zápasy s Realem, Barcelonou. Proti ní jsem si zahrála už s Juventusem, tohle ale bude něco nového.

Nedávno jste také vyhrála anketu o nejlepší fotbalistku roku. Co vám na přesun do Madridu říkaly spoluhráčky z reprezentace?

Ono se to tehdy moc nevědělo, snažili jsme se s mým agentem spíš tajit. Takže neříkal nikdo nic. Teď už je to ale venku a chodí gratulace. Až mě příjemně překvapilo, kolik lidí se ozvalo. Je super, že sledují i ženský fotbal.

Takže se ozval i nějaký nečekaný gratulant?

(směje se) No, ozval. Ale neřeknu, kdo to byl.

Prozradíte aspoň, zda šlo o politika, herce, zpěváka?

Pogratuloval mi můj oblíbený zpěvák, což bylo obrovské překvapení, že to všechno zjistil. Netušila jsem, že se zajímá o ženský fotbal. Doufám, že všichni, co se ozvali, budou fandit i dál.

Foto: Sport.cz

Fotbalistka Andrea Stašková ještě v dresu Juventusu.

V Juventusu jste získala sedm trofejí, jaký plán máte pro následující dva roky ve Španělsku? Atlético skončilo v posledních dvou letech až čtvrté...

Je jasné, že dosáhnout na poháry bude těžší, když si vezmete, jaká konkurence nás čeká. Určitě se chceme dostat do Ligy mistrů, ta Atlétiku naposledy o bod utekla. Výzev je před námi docela dost. Španělská liga mi přijde techničtější, takže věřím, že mi bude sedět.

Mimochodem, jak jste si s vědomím odchodu do jiného angažmá užila léto?

S pár spoluhráčkami z Juventusu jsem byly na týden ve Španělsku na dovolené. To jsme si užily a určitě s nimi budu i dál v kontaktu. Pak jsem si užila rodinu v Česku a na Slovensku. Uteklo to jako voda a už jsem do toho zase šlápla. Máme nějaké tréninkové plány od klubu a k tomu si ještě domlouvám kondičního trenéra doma. Je jasné, že chci přijít dobře připravená.

Už víte, kdy vás čeká první zápas?

Příprava nám začíná šestnáctého července, ale program zápasů nemám. Vím, že pojedeme na herní kemp do Ameriky. Už se na všechno moc těším.

Reklama

Související témata: