Hlavní obsah

Český fotbalový reprezentant Jankto má podle zahraničních médií namířeno do španělské ligy!

Madrid/Praha

Český fotbal by po odchodu Tomáše Vaclíka mohl mít znovu zástupce ve španělské La Lize. Reprezentační záložník Jakub Jankto je totiž podle zahraničních médií na cestě do Španělska, kam by měl přestoupit ze Sampdorie Janov. Pětadvacetiletého fotbalistu mělo získat Getafe za 6 milionů eur (asi 152 milionů korun). Transfer by měl být brzy oficiálně potvrzen.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté české reprezentace Jakub Jankto, Zdeněk Ondrášek, Alex Král, Lukáš Masopust a Jan Bořil oslavují gól během duelu s Kosovem. Archivní foto

Článek

Podle italského serveru gianlucadimarzio.com potřebovala Sampdoria před sezonou nutně vylepšit finanční situaci v klubové kase. Odchod českého záložníka byl prý jednou z možností, jak problém vyřešit.

Jankto by měl v nejbližších hodinách přestup ve Španělsku stvrdit svým podpisem. Rodák z Prahy působí v Itálii 6 let. Nejprve hrál v Udine, poté se přesunul do Sampdorie.

Jankto se blýskl na nedávném mistrovství Evropy ve fotbale, kde nastoupil ve všech utkáních reprezentace a s Českem prošel až do čtvrtfinále.

Getafe o víkendu vstoupilo do španělské ligy porážkou 0:1 na hřišti Valencie. V loňské sezoně obsadilo 15. příčku La Ligy. Celek z města ležícího na jižních předměstích Madridu trénuje bývalý španělský fotbalista José Miguel González.

Reklama

Související témata: