Hlavní obsah

Courtois nechce dělat v Chelsea Čechovi dvojku. Nebudu sedět na lavičce! vzkázal Mourinhovi

Madrid

Fotbalový brankář Thibaut Courtois, který patří londýnské Chelsea, ale už třetí sezónu působí na hostování v Atlétiku Madrid, přemítá nad svou další budoucností v londýnském celku. Belgická reprezentační jednička se v rozhovoru pro časopis Knack nechala slyšet, že nechce dělat dvojku Petru Čechovi a požaduje, aby mu kouč José Mourinho dal jasně najevo, jaká je jeho další budoucnost v anglickém týmu.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Fotbalisté Atlétika Madrid Thibaut Courtois (vpravo) a Tiago Mendes po ligovém zápase s Málagou.

Článek

Jednadvacetiletý brankář bude belgickou jedničkou na MS v Brazílii. V madridském Atlétiku si Courtois během dvou ročníků vybudoval velké jméno a experti ho zařadili mezi pět nejlepších fotbalových brankářů planety.

Zájem o talentovaného hráče prý má Barcelona, která stále nenašla nástupce Victora Valdése. Jenže Courtois patří londýnské Chelsea, která musí rozhodnout o jeho další budoucnosti. Prozatím je jisté to, že belgický brankář nechce krýt záda Petru Čechovi. „Nikdy jsem netvrdil, že jsem lepší brankář, než Čech. Ale už nepůjdu nikam, kde bych byl dvojkou," vzkázal na dálku trenérovi Blues Josému Mourinhovi.

„S mým agentem a Chelsea máme dohodu, že se v nejbližších týdnech sejdeme s Josém Mourinhem, abychom došli k jasnému rozhodnutí," věří jednadvacetiletý brankář. „Cítím, že už nejsem tím hráčem, kterého prostě posadíte na lavičku. Mohu říct svůj názor a vím, jakým směrem se chci ubírat, ale konečné rozhodnutí bude mít manažer," dodal Courtois.

Chelsea získala Courtoise v roce 2011 z Genku, na Stamford Bridge ale neodehrál ani zápas a hned zamířil na hostování do Atlétika. Smlouva v londýnském celku mu vyprší v roce 2016.

Reklama

Související témata: