Hlavní obsah

Coutinho se vrátí do sestavy Barcelony nejdříve v dubnu

Brazilský záložník Philippe Coutinho se po operaci levého kolena vrátí do sestavy Barcelony nejdříve v dubnu. Úspěšnému zákroku na poškozeném vnějším menisku se podrobil dnes a lékaři odhadli dobu rekonvalescence nejméně na tři měsíce. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Albert Gea, Reuters

Philippe Coutinho (vpravo) z Barcelony v utkání proti Valencii (u míče Daniel Wass).

Článek

Osmadvacetiletý fotbalista se zranil v úterním utkání španělské ligy s Eibarem (1:1). Do zápasu nastoupil jako střídající hráč v druhém poločase, ale v nastaveném čase odkulhal ze hřiště.

Třiašedesátinásobný brazilský reprezentant Coutinho se v létě na Camp Nou vrátil z ročního hostování z Bayernu Mnichov a ve všech soutěžích si připsal tři góly a dvě asistence. Na marodce katalánského velkoklubu doplnil zraněné Gerarda Piquého, Ansu Fatiho a Sergiho Roberta.

Naproti tomu bude mít trenér Ronald Koeman v nedělním prvním letošním zápase proti Huesce už opět k dispozici Lionela Messiho. Argentinský útočník proti Eibaru chyběl, protože doléčoval zranění kotníku na prodloužené vánoční dovolené ve své vlasti. Barcelona vstoupila do nového roku na šestém místě ligové tabulky s desetibodovou ztrátou na vedoucí Atlético Madrid, které má ještě zápas k dobru.

Reklama

Související témata: