Hlavní obsah

Debakl s Barcelonou? Vybral jsem špatnou sestavu, kál se kouč Realu Ancelotti

Trenér fotbalistů Realu Madrid Ancelotti vzal nedělní domácí debakl s Barcelonou 0:4 v 29. kole španělské ligy na sebe. Dvaašedesátiletý kouč přiznal, že zvolil špatnou sestavu, nemyslí si však, že by porážka měla na "Bílý balet" dopad. Těší ho, že jeho tým vede La Ligu o devět bodů před Sevillou a že je ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Carlo Ancelotti byl z výkonu svého týmu hodně zklamaný

Článek

"Sestava nefungovala. Nesložil jsem ji dostatečně dobře na to, abychom vyhráli. Barca byla lepší a zaslouženě zvítězila. Není pro mě složité přijmout, že jsem vybral špatnou sestavu. Někdy se vám to povede, jindy ne. Tentokrát jsem chyboval, ale nebudu z toho dělat vědu. Porážka nás tvrdě zasáhla. Víme, jak důležité utkání s Barcelonou je, zejména pro fanoušky," citoval Ancelottiho klubový web.

Real, který na počest 120. výročí od svého založení nastoupil netradičně v černých dresech, zatímco hosté ve žlutých s červenými pruhy, se v Clásicu musel obejít bez zraněného obránce Ferlanda Mendyho a kanonýra Karima Benzemy.

"Nemůžeme si myslet, že jsme prohráli kvůli Karimově absenci. Chybovali jsme tím, že jsme se je snažili napadat až moc vysoko a oni hráli zezadu velmi dobře. Poté, co dali první gól, jsme měli ještě větší potíže s tím držet znovu míč. Začátek se nám povedl, ale pak jsme složitě získávali míč, vzadu jsme riskovali a celkově se trápili," uvedl Ancelotti, který Real vedl už v letech 2013 až 2015.

Foto: Susana Vera, Reuters

Šlágr španělské ligy přinesl fotbalistům Barcelony hodně radosti, nad Realem Madrid vysoko vyhráli.

Za Barcelonu se v prvním poločase na Santiagu Bernabéu trefili Pierre-Emerick Aubameyang a Ronald Araújo, po změně stran skórovali Ferrán Torres a opět Aubameyang.

"Nemyslím si, že prohra mužstvo ovlivní. Sestava se nepovedla. Můžu se splést jednou, výjimečně se stává, že by to bylo dvakrát," konstatoval Ancelotti, bývalý trenér Juventusu Turín, AC Milán, Chelsea, Paris St. Germain nebo Bayernu Mnichov.

Následuje reprezentační přestávka. "Je čas dobít baterky a připravit se na to, abychom v příštích dvou měsících zvedli nad hlavu pár trofejí. Musíme si vyhodnotit, v jaké pozici se nacházíme. Na začátku sezony bychom brali, kdybychom 20. března vedli ligu o devět bodů a byli ve čtvrtfinále Ligy mistrů (proti Chelsea). Porážka bolí, velmi mě mrzí a jsem z ní nešťastný, ale musím být klidný. Jsem vděčný za náskok a čtvrtfinále Ligy mistrů," prohlásil bývalý záložník Parmy, AS Řím a AC Milán.

Reklama

Související témata: