Hlavní obsah

Doladěno a potvrzeno. Anglický mladík jde do Realu, může stát více než tři miliardy

Už je vše dořešeno. Zahraniční média informují, že anglický záložník Jude Bellingham je oficiálně hráčem Realu Madrid, kam přestoupil z Dortmundu za 103 milionů eur (2,45 miliardy korun). Oba fotbalové kluby to oznámily na svých webech. Real podepsal s Bellinghamem šestiletou smlouvu. S případnými bonusy může cena devatenáctiletého talentu vystoupat podle agentury SID až na 137 milionů eur (3,26 miliardy korun).

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Jude Bellingham přestoupí z Dortmundu do Realu Madrid

Článek

Podle specializovaného serveru Transfermarkt.com je Bellingham třináctým nejdražším hráčem historie. Real koupil za vyšší sumu jen Belgičana Edena Hazarda, který přišel v roce 2019 z Chelsea za 115 milionů eur. Bonusy závisí na sportovních výsledcích Realu a Bellinghamových výkonech v příští šesti sezonách.

"Díky, Jude, za tři oddané roky v Borussii. Byly to fantastické společné chvíle," uvedl generální ředitel dortmundského klubu Hans-Joachim Watzke. O odchodu své opory informovala Borussia už minulý týden s tím, že se už jen dolaďuje hráčova smlouva. Real slavnostně představí novou posilu ve čtvrtek.

Bellingham, který byl už v 16 letech oporou druholigového Birminghamu, přišel do Dortmundu před třemi lety za 25 milionů eur. Za vestfálský celek odehrál 132 soutěžních utkání, ve kterých dal 24 gólů a 25 branek připravil spoluhráčům.

V Dortmundu plnil i roli kapitána a vyhrál Německý pohár, ligového triumfu se ale nedočkal. Borussia v uplynulé sezoně přišla o první titul po 11 letech až v posledním kole. V reprezentaci odehrál Bellingham 24 duelů a pomohl Anglii do finále Eura a čtvrtfinále mistrovství světa.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články